Itt a városban töltött hétvégék elmaradhatatlan kelléke – útjára indult a Felix Summer Brunch

2019. júl. 18. 10:26 - Neer Dorottya

Bár imádunk a Balatonon lenni, azért akkor sem kell csüggednünk, ha hétvégére a városban ragadtunk. Budapest ugyanis számtalan programmal és gasztronómiai élménnyel vár nyáron is. Ilyen például a Felix Summer Brunch, ahol élő DJ szettel, dunai panorámával és fényűző környezetben koktélozgatva hódolhatunk a kényelmes késői reggeli – korai ebédnek, vagyis a brunch-nak.

A csodás panorámával büszkélkedhető gyönyörű étterem, a Felix Kitchen and Bar július elején indította útra Summer Brunch névre elkeresztelt rendezvénysorozatát, ami minden héten szombaton és vasárnap fantasztikus fogásokkal és lágy dallamokkal várja a kikapcsolódásra vágyó vendégeket. A könnyebb reggeli fogásokat kedvelők és a klasszikus brunch szerelmesei is megtalálhatják itt számításaikat, ugyanis a klasszikus angol reggelitől a glutén- és tejmentes gofriig széles skálán mozog a kínálat.

posts/2019/felix-sum..._summer_brunch_1.jpgFotó: Stiglincz Gábor/Socially

“A brunch étlapunkat úgy alakítottuk ki, hogy a könnyű, akár mentes ételektől kezdve a tartalmasabb fogásokig mindenki megtalálja nálunk a kedvencét. A tradicionális brunch ételekről természetesen nem feledkeztünk meg, de igyekeztünk egy-egy kevésbé megszokott tételt is becsempészni azoknak a vendégeknek, akik nyitottak az újdonságok iránt” - mondta el Kovács Árpád séf, aki a LouLou, a Babel, a 21 Magyar Étterem, a Pierrot, a Vár: a Speiz éttermekben megszerzett tapasztalatával vezeti a Felix konyháját.

Olyan superfood fogások között válogathatunk, mint a feketeribizli, málna, acai bowl,  a matcha green bowl, az avocado toast és a breakfast buddha bowl. Természetesen nincs brunch eggs benedict és klasszikus angol reggeli nélkül, de bátran kezdhetjük a hétvégét egy kicsit merészebb reggelivel, a sült marinált kápia paprikával tálalt kacsás gofrival is. A tartalmasabb brunch ételek kedvelői számára a klasszikus hamburger, a garnélás spagetti, vagy akár a különböző bagel összeállítások is kitűnő választást jelenthetnek. Az édes fogások pedig főételként vagy desszertként is tökéletes kiegészítői lehetnek a reggelünknek, hiszen a glutén- és tejmentes gofri, valamint a ház palacsintája biztos, hogy mindenkit elvarázsol!

posts/2019/felix-sum..._summer_brunch_2.jpgFotó: Stiglincz Gábor/Socially

posts/2019/felix-sum..._summer_brunch_3.jpgFotó: Stiglincz Gábor/Socially

posts/2019/felix-sum..._summer_brunch_4.jpgFotó: Puskás Nóra/Socially

A Summer Brunch fogások kipróbálására a pazar, Ybl Miklós által tervezett történelmi épület éttermi része és annak nyitott loggia-ja is nyitva áll minden szombaton és vasárnap 9:30 és 16:00 között. Az igazi brunch életérzés elmaradhatlan kellékei a pezsgő és a koktélok, amiket a Felix árnyékos teraszán található egyedülálló szabadtéri koktélbárban is elfogyaszthatunk.

posts/2019/felix-sum..._summer_brunch_5.jpgFotó: Stiglincz Gábor/Socially

posts/2019/felix-sum..._summer_brunch_6.jpgFotó: Stiglincz Gábor/Socially

posts/2019/felix-sum..._summer_brunch_7.jpgFotó: Stiglincz Gábor/Socially

 

//

Kövess minket Facebookon és Instagramon is!

Facebook: https://www.facebook.com/breakslow2016/

Instagram: https://www.instagram.com/breakslow_budapest/

Használd a #breakslowbudapest hashtaget és taggelj be minket a képeden!