Slow food a konyhámban és gyors kiszállítás a Prevenció Patikától

Slow food, slow living. Jelentős változást hozott az életembe, amikor alapvetően megváltoztattam a háztartás vezetését azzal, hogy behoztam a slow food és a slow living elveit az életünkbe. Tévedsz, ha azt hiszed, hogy hatalmas változtatások kellenek ehhez. Szépen apránként, kisebb változtatásokkal is el lehet indulni, hiszen mindennek az alapja az, hogy fejben indul el valami, tulajdonképpen egy szemléletváltás. Odafigyelni a szezonalitásra, nagyobb egységbe kerülni a természettel, az évszakok változásával, a helyi terményekkel. Végre részletesen elolvasni azt a címkét, hogy mégis honnan származik az az adott élelmiszer… Piacra járni, saját termeléssel próbálkozni. Felfedezni, hogy van például magyar rizs, és még megannyi olyan dolog, amiről nem tudunk. Nem csak csökkenteni a kidobott étel mennyiségét, de ételt menteni és felhasználni a termények minden ehető részét. Elkezdeni követni slow food-dal foglalkozó séfeket, éttermeket, keresni a helyi közösséget. Átértékelni az étkezést, a főzést – lelassítani hozzá, szertartássá emelni, örömből, nem kötelességből vagy muszájból enni, enni adni. És még sorolhatnám, mennyi mindenre tanít az egész…

Ha elragadtattam magam az előző blokkban és elvontnak érződik ez az egész, ne ijedj meg. Te is megtalálhatod a saját irányodat a slow food-on belül, átemelheted az életedbe csak néhány elemét is akár. Vannak, akik speciális étrendre kényszerülnek érzékenységeik, allergiáik miatt, vagy egyszerűen csak egy alternatív étrend mellett döntenek. Aláírom, hogy náluk eggyel bonyolultabb a slow living.

Nálam a slow living azt is jelenti, hogy mindenre megfelelő időt szánok. Amikor például vásárolnom kell, azt sokszor online teszem meg, mert úgy tudok nyugodtan nézelődni – ezért is szeretem a Prevenció Patika online is elérhető kínálatát, mert a lehető legkényelmesebb vásárlási feltételeket biztosítják számomra. Az utóbbi években már nem újdonság, hogy egyre nagyobb és nagyobb teret nyer az online kereskedelmi szegmens, így várható volt, hogy a patikák is élnek a webshop adta lehetőséggel, ennek pedig a Prevenció Patika az egyik éllovasa, ugyanis kiváló felhasználói élményt biztosítanak nekünk, a vásárlóiknak – a legutóbbi online látogatásom során egyébként szavazni is lehetett rájuk, mint Az Év Honlapjára.

Ha csak egy pillantást vetünk a kezdőoldalra, már onnan is láthatjuk, hogy csak úgy záporoznak felénk az akciós ajánlatok. a Prevenció Patikánál ugyanis fontos szempont, hogy az áraikat szinten tartsák, és a legmegbízhatóbb gyártók termékeit biztosítsák a látogatóik számára. A felugró ablak arról tájékoztat, hogy a hírlevélre való feliratkozásért cserébe egy extra kedvezményben részesülhetünk, míg a böngészősor alatti sávban egy kedvezményes kód vár bennünket az egyik Cetebe készítményre. Mi ez, ha nem akciódömping? De itt még nem áll meg a dolog, ugyanis külön menüpontjuk van a legkiválóbb ajánlatoknak. Ezek között szerepelnek a mennyiségi kedvezményes, csomagajánlatos termékek, a közeli lejáratos készítmények, illetve a havi ajánlatok és az ingyenes kiszállítással megvásárolható árucikkek (egyéb esetben 14 ezer forint feletti összegtől érhető el az ingyenes szállítás).

Hallottatok már a Prevenció Patika egyedi tematikájú Prevenció Prémium Klubjáról? Ez egy előfizetésen alapuló rendszer, ami azt jelenti, hogy az alacsony havi tagsági díj ellenében számos olyan kedvezményben és exkluzív ajánlatban részesülünk, amellyel többszörösen megtérül az összeg. Nem csak további pluszköltség nélkül biztosítanak összeköttetést egészségügyi szakemberekből álló csapatukkal, akiktől bármilyen, szakterületükbe passzoló témában kérdezhetünk, hanem kiemelt ajánlatokban, egyedi kedvezményekben is részünk lehet, az állandó, összeghatár nélküli ingyenes szállítás mellett. Ha belépünk a Prémium Klub tagjai közé, akkor láthatjuk majd, hogy ez nem minden, ugyanis még olyan szakmai cikkekhez is hozzáférhetünk, amihez korábban nem. Így az igazán egészségtudatos és elkötelezett vásárlóknak mindenképp ajánlatos, hogy belépjenek a VIP klub tagjai közé, ugyanis hosszabb távon így még több pénzt tudnak spórolni amellett, hogy hozzáférnek olyan szolgáltatásokhoz, amikhez másképp nem, vagy csak pluszköltség fejében tudnának.

De ne tévesszen meg senkit az, hogy egy patikáról van szó, ugyanis a számos vény nélkül kapható gyógyszeren felül, valamint az étrendkiegészítők és gyógyászati kiegészítők, eszközök mellett kaphatóak itt olyan dolgok is, amelyek általában a patikákban: baba-mama termékek, intim és pipere termékek, dermokozmetikumok, teák, gyógyitalok, vírusvédelmi eszközök…

Olyan sok szépet írtam már ebben a bejegyzésben a Prevenció Patikáról – szerintem ezek után beszéljen helyettem a weboldal, látogass el a linken keresztül elérhető site-ra! Azért is ajánlom mindenkinek, mert – amellett, hogy abszolút baráti áron forgalmazzák a termékeiket – az én életemet jelentősen megkönnyítette az, hogy egy tetszőleges címre vagy csomagpontra kérhetem a rendelésemet, nem kell várakozni, sorban állni, cipekedni, csak bárhonnan, bármikor leadni a rendelést, és onnantól pedig az értesítést várni. Szerintem nem fogsz csalódni te sem, ha kipróbálod a Prevenció Patika szolgáltatásait.