A slow food életmód és a motorolaj vásárlás megfér egymás mellett

Szeretem a slow food mozgalmat, mert egészséges és friss termékeket eszünk. A slow food mozgalom nemcsak arról szól, hogy jó minőségű ételeket eszünk, hanem arról is, hogy tiszteljük a termelőket. A mozgalom azt a gondolatot szeretné elterjeszteni, hogy tiszteljük azokat az embereket, akik az élelmiszereinket előállítják, és a munkájukat, hogy jobb kapcsolatunk legyen velük.

A slow food mozgalom három alapelvre épül: jó, tiszta és tisztességes. A jó azt jelenti, hogy jó minőségű, fenntartható módon, az emberek és az állatok tiszteletben tartásával előállított élelmiszereket szeretnénk fogyasztani. A tiszta azt jelenti, hogy olyan természetes összetevőket akarunk választani, amelyek egészségesek számunkra, a gyártás vagy a szállítás során hozzáadott adalékanyagok és növényvédő szerek nélkül. A tisztességes azt jelenti, hogy minden termelőt tisztességesen meg kell fizetni a munkájáért, és tisztességes árat kell kapniuk a termékeikért, hogy továbbra is magas színvonalon termelhessenek anélkül, hogy a nagyvállalatok kizsákmányolnák őket, amelyek mindenáron profitot akarnak termelni, még akkor is, ha ez a termékek minőségének és a munkakörülményeknek a csökkentését jelenti annak érdekében, hogy több pénzt keressenek a termékeik olcsó eladásából.

Soha nem voltam nagy rajongója a gyorséttermeknek, de az utóbbi időben egyre inkább tudatosult bennem, hogy milyen negatív hatással vannak az egészségünkre és a környezetünkre. Hogy őszinte legyek, nem vagyok biztos benne, hogy ez hogyan történt. Talán azért, mert szülő lettem, és elkezdtem aggódni amiatt, hogy mit esznek a gyerekeim. Vagy talán valami más volt az oka. De bármi is volt az ok, amint elkezdtem kutatni a témát, világossá vált számomra, hogy a gyorséttermi ételek nem olyan jók, mint ahogyan azt gondoljuk. Itt most nem az ételek ízére vagy minőségére gondolok (mert vannak nagyszerű gyorsétteremláncok), hanem arra, ahogyan a folyamataik a gyorsaságra és a kényelemre épülnek, ami az egészségünk rovására megy. Ezért már az életem többi területén is igyekszem az egészségre odafigyelni, valamint a helyi vállalkozók támogatására.

A bátyám ezzel ellentétben teljesen más téma iránt érdeklődik, neki az autók és az egyéb gépek a mindenei. Általában a neten nézelődik ezzel kapcsolatban, és a múltkor büszkén újságolta, hogy talált végre egy nagyon tuti webáruházat, ahol kényelmesen meg tudja oldani a vásárlást anélkül, hogy ki kéne mozdulnia. Bár, mivel Pest megyeiek vagyunk, végül is meg is tehetné, mert az Olajwebshop webáruház egyébként négy autós üzlettel rendelkezik Budapesten belül, mégpedig egy újpestivel, egy óbudaival, egy kőbányaival és egy kelenföldivel. Az a legjobb az egészben, hogy az online böngészés semmit nem von le az élményből, sőt! Ez a hatalmas kínálat, amivel az Olajwebshop rendelkezik, felkerült a virtuális térbe, így tulajdonképpen bárhol, bármikor vásárolhatunk! Az is elég előnyös, ha így belegondolok, hogy tulajdonképpen a cipekedést is megspórolják nekünk, hiszen a futár házhoz hozza a csomagunkat. De akinek nem a legjobb megoldás a házhoz történő kiszállítás, az számos Pick Pack Pontra, MPL csomagpontra és automatába is kérheti az online rendelését.

Saját autónkat illetően gyorsan ellenőrizhetjük, hogy melyik olajat ajánlják a motorhoz, a váltóhoz, a fékekhez és a szervóhoz. A naprakész és folyamatosan bővülő nemzetközi adatbázisok a segítségünkre lesznek. Mivel szükségünk lesz szűrőre is, ezért a szűrőgyártók adatbázisai is nagy segítséget jelentenek, a gyújtógyertyákéról nem is beszélve. Ha esetleg elakadunk, nézzük meg az Olajwebshop néhány perces oktatóvideóit, amelyek biztos sikerre vezetnek majd a keresésben.

No de mennyi minden kapható tulajdonképpen a webshopban? Erről eddig még nem ejtettem szót, bár a webáruház nevéből nem nehéz kitalálni, hogy olaj például biztosan. Személyautóba való motorolaj, motorkerékpár olaj és teherautó motorolaj, ezen felül mezőgazdasági és kerti gépbe való, hidraulika- és ipari olaj is várja a vásárlókat. Ezeken felül autófelszerelés, szervizeléshez szükséges eszközök, szűrők, kenőzsírok, hűtőfolyadékok képezik a kínálat nagy részét.

A motorolajakat forgalmazó webáruháznál elsőként a következő szöveg jött velem szembe: “külső felület tisztítás és ápolás – Motorkerékpár – Ápolás-karbantartás | Olajwebshop.hu – kenőanyag megbízható forrásból”. Ennek a motormániás férjem nagyon megörült, amikor elmeséltem neki, így már a bátyámmal együtt szokták megbeszélni és megcsinálni a rendeléseket. Mindig azt mesélik, hogy gyors a szállítás és már többször voltak hívásban és levélváltásban is az Olajwebshopos kollégákkal, akik ellátták őket mindenféle jó tanáccsal és plusz infoval annak érdekében, hogy a számukra legmegfelelőbb termékeket vásárolják meg az eszközeikhez.

Ha a “külső felület tisztítás és ápolás – Motorkerékpár – Ápolás-karbantartás | Olajwebshop.hu – kenőanyag megbízható forrásból” szöveg számodra is kecsegtető, akkor azt mondom, semmiképp ne gondolkozz sokat azon, hogy kipróbálod-e az Olajwebshop webáruházat és bevállalsz egy rendelést tőlük. Állítom neked, hogy nem fogsz bennük csalódni, ugyanis egy igazán rutinos és profi csapatról van szó, akik igazi szakértői a témának és szenvedélyesen szeretik is azt, ez egyértelműen látszik.

Talán vannak olyanok, akiknek elsőre a “külső felület tisztítás és ápolás – Motorkerékpár – Ápolás-karbantartás | Olajwebshop.hu – kenőanyag megbízható forrásból” ajánlat kicsit furán és meglepően hangozhat, hiszen korábban nem voltunk hozzászokva ahhoz, hogy olajat, kenőzsírt, szűrőt, hűtőfolyadékot és egyebeket rendeljünk online, egész egyszerűen bementünk egy autósboltba és ott elintéztük ezeket. A modern világnak köszönhetően – és azoknak, akik egy ilyen jó, könnyen kezelhető és átlátható webshopot raktak össze az Olajwebshop részére – azonban ma már a lehető legkényelmesebben tudjuk elintézni az ilyen jellegű vásárlásainkat is. Mielőtt véglegesítjük és leadjuk a rendelésünket, érdemes azért áttekinteni a szállítási költségeket és feltételeket, ugyanis mindezek több tényezőtől is függnek az Olajwebshop webáruháznál. A Magyar Posta fiókjaiba vagy országszerte a MOL töltőállomásokra történő rendelés esetén 30 ezer Ft felett ingyenes a szállítás. Ha a küldemény speciális kiszerelésű és raklapos szállítási módot igényel, és/vagy 100 kg felett van, abban az esetben 21 336 Ft-ot kell fizetnünk a szállításért. MPL futárnál az összes 20 kg-os sávonként módosul, egészen 100 kg-ig szállítanak, maximum 20 kg-os csomagnál például 31 ezer Ft felett ingyenes a szállítás, 20 és 40 kg közötti csomagnál 40 ezer Ft felett, 40 és 60 kg között 60 ezer Ft feletti rendelés esetén, 60 és 80 kg-os rendeléskor 80 ezer Ft felett, míg a legfelső sáv alapján csak a 100 kg-os, minimum 100 ezer Ft értékű csomag kézbesítése az ingyenes.

Az Olajwebshop nem csak “külső felület tisztítás és ápolás – Motorkerékpár – Ápolás-karbantartás | Olajwebshop.hu – kenőanyag megbízható forrásból”, hanem olajakat, szűrőket és kiegészítőket értékesítő online áruház, emellett profi autósboltokat üzemeltető hálózat, blog és hasznos tippek és gyűjtőfogalmak tárhelye! A bátyám és a férjem nagyon meg van velük elégedve, ezért tudom nektek is bátran ajánlani, hogy rendeljetek tőlük, ha egy kényelmes és praktikus megoldásra vágytok.