Beszélgetés az alkoholizmusról egy nyugodt vacsora mellett

Mostanság nagyon figyelünk a barátaimmal arra, hogy a közös étkezések nyugodtak és tartalmasak legyenek. Ritkán találkozunk, és akkor már szeretnénk jó ételeket, nyugodt tempóban enni, így most rászoktunk erre az új slowfood nevű dologra.

Közben persze jókat beszélgetünk, ami a múltkor egy hatalmas lelkizésben nyilvánult meg. A haverom Szilárd ugyanis megnyílt édesapja alkoholizmusával kapcsolatban. Az addiktológiai problémák valahogy mindig tabuk, pedig nem kellene azoknak lenniük. A jó hír az, hogy Szilárd apukája azóta úgy tűnik, kigyógyult az alkoholbetegségből hála a Felépülők csapatának. Nem hallottatok még róluk? Mesélek akkor egy kicsit.

Szóval a felepulok.hu-n megtaláltok minden fontosabb infót róluk, de azért elmondom, mit tudtam meg a haveromtól. Először is azt, hogy kitűnő addiktológiai szakembereik vannak. Elég ha csak a honlapon rájuk néztek, ugyanis itt tényleg mindenki másnak a szakértője. Szilárd külön kiemelte, hogy milyen fontos egy ilyen programban a családsegítő vagy családterapeuta szerepe, ezt ő már csak tudja, aki családostul átélte ezt az egészet.

Amikor apukája bekerült a honlapon is hirdetett 28 napos felépülési programba, akkor bizony nekik is (mármint anyukájának, az öccsének és neki) volt szerepük a sikeres felépülésben. Tartottak ugyanis családi tematikus napokat is, így az alatt az egy hónap alatt, míg bent volt az addiktológiai szakemberekkel sem veszítette el a kapcsolatot a családjával.

Ez a barátomnak is sokat jelentett, ezáltal ugyanis együtt tudták visszaépíteni a családi kötelékeket. Nem volt viszont ám ilyen könnyű ez a folyamat. Az a baj (többek között) az addiktológiai betegségekkel, hogy iszonyatosan könnyű visszaesni bármikor, így a haverom édesapja is csak harmadik nekifutásra tudta annyira összeszedni önmagát, hogy rendesen végigcsinálja ezt a folyamatot. A Szőci családi felépülési központ viszont rengeteget segített neki, mármint maga a hely, ugyanis ez tényleg egy idilli ház, ami arra van kitalálva, hogy az ember a lehető legnyugodtabb körülmények között tudja legyőzni addiktológiai problémáit. Ha érdekel titeket, hogy néz ki a ház maga, akkor be is tudjátok azt járni a felepulok.hu-n. Amennyiben pedig az érdekelne titeket, hogy pontosan mi is történik egy ilyen 28 napos felépülési programon, akkor arról is tudtok többet olvasni a weboldalon.

Szilárd apukájának pozitív példája után már biztos voltam benne, hogy a Felépülők csapata valóban hatalmas szakértelemmel rendelkezik az addiktológiai betegségek, vagyis pontosabban az alkoholizmus terén.