Egy baráti vacsora közben az üzletről is beszélgettünk

Van egy régi baráti társaság, akikkel már vagy tíz éve összejárunk. Eredetileg az egyetemi baráti körből alakult ki ez a társaság, azóta sokan elkoptak már, viszont érkeztek újak, akik hasonló érdeklődési körökkel rendelkeznek. Igyekszünk legalább havonta egy estét eltölteni valamelyik étteremben. Ilyenkor pedig a gasztronómiai élvezetek mellett az üzletről is beszélgetünk. A tendenciákról, változásokról és persze lehetőség szerint segítünk is egymásnak, jó tanácsokkal, szakmai tapasztalataink megosztásával.

Az ipa mentes székhelyszolgáltatás is így került szóba a legutóbbi baráti vacsorán. Arról beszélgettünk, hogy hogyan lehetne csökkenteni az iparűzési adót és ekkor került szóba. Nem mindnyájan voltak azonban tisztában azzal, hogy mi is az az székhelyszolgáltatás pontosan.

ipa mentes székhelyszolgáltatás

Voltaképp azt jelenti, hogy az adott helyre van bejelentve a vállalkozásunk székhelye. A szekhelyszolgaltatas24.hu pedig pontosan ezt kínálja. Budapesten is több helyszínen, valamint a Pest megyei, iparűzési adó mentes Újlengyelben. Ezen a településen már mintegy három évtizede nem kell iparűzési adót fizetni, és ez a jövőben is így marad. Így aki sok ilyen típusú adót fizet, annak érdemes megfontolnia, hogy vállalkozása székhelyét erre a helyre teszi át.

De hogy mit is takar maga a székhelyszolgáltatás? A szekhelyszolgaltatas24.hu több mint tizenegy éve foglalkozik már ezzel a tevékenységgel, nagyon sok vállalkozás székhelyéül szolgálnak. Több ügyvédi irodával is kapcsolatban állnak, és komoly gyakorlatuk van a hatóságok kezelésében is. Pénzügyi stabilitásuk is kiváló, Európa legnagyobb cégminősítő vállalkozása az AA-kategóriába sorolta a cégek, ez a második legmagasabb kategória.

Maga a székhelyszolgáltatás egy legális, törvényes dolog, a tevékenységét ez a cég is a 7/2017 (VI.1) IM rendelettel összhangban végzi. A magyar hatóságok küzdenek a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása ellen, erről egy törvény is született, és ezen elvek szerint végzi tevékenységét a szekhelyszolgaltatas24.hu is.

De hogy mi is az az iparűzési adó és hogy miért kell fizetni? Ez egy hozzájárulás az állam működéséhez és ezt az összeget a vállalkozás székhelyének vagy telephelyének elhelyezkedése alapján kell megfizetni az önkormányzatnak.

Az ipa mentes székhelyszolgáltatás esetében pedig először is azt kell megnézni, hogy a cégnek van-e telephelye, fióktelepe. Ez esetben ugyanis az iparűzési adót nem a székhelyen kell megfizetni (vagy ha iparűzési adó mentes hely, akkor nyilván nem kell megfizetni), hanem meg kell osztani a telephely és a fióktelep, valamint a székhely között. Ha tehát a vállalkozásunknak van telephelye vagy fióktelepe, akkor a könyvelőnkkel egyeztetve ezt azért alaposan át kell gondolni, hogy megéri-e.

Az ipa mentes székhelyszolgáltatás tehát egy remek lehetőség azoknak, akiknek csak székhelyük van. És mint ahogy Budapesten, úgy Újlengyelben is többféle feladatot is elvégez a szekhelyszolgaltatas24.hu székhelyszolgáltatás címén. Például a cégnevet elhelyezi a cégtáblára úgy, hogy a közterületről is jól látható legyen, ez törvényi kötelezettség is egyébként. Ezen kívül átveszik a postai leveleket, hivatalos iratokat, mindezt pedig postai meghatalmazással. Az átvett leveleket beszkennelik és elektronikusan iktatják, valamint 24 órán belül el is küldik nekünk. Ez általában pár óra alatt meg is történik az átvétel után. Havonta egyszer pedig az addig összegyűlt leveleket postán is megkapjuk, ez is a szolgáltatást része.

A székhelyre érkező hatóságokat fogadják és tűrik az esetleges kényszerintézkedéseket is.

Bármikor sor kerülhet ezekre, így érdemes előre felkészülni ilyen dolgokra is.

Az ipa mentes székhelyszolgáltatás tehát nagy lehetőség a vállalkozások számára, ezzel időt és pénzt is spórolhatunk, nem beszélve arról, hogy ez egy teljesen legális szolgáltatás.

Nagyon kellemes kis vacsora volt újfent a barátokkal és megint olyan hasznos dolgokról beszélgettünk, amelyek segítségével könnyebbé válhat a vállalkozók élete.