Étkezés közben medencét választottunk az új házunkhoz

Hallottatok már a slowfoodról? Ennek a mozgalomnak a lényege a helyi ételek és hagyományos főzés visszahozása a gyorséttermi étkezés kultúrájával szemben. Egyik legjobb barátom a slowfood híve, és bizony meg is szokott minket hívni magához együtt enni.

Ilyenkor a lényeg nem csak az, hogy helyi ételeket főzzünk együtt és eszünk, hanem, hogy közben nyugodtan kiélvezzük a beszélgetést is. Így kerültek szóba a múltkor a medence árak, majd a BestMarkt által kínált medencék.

Új házunk lesz, és mivel a haverom tudja, hogy medencét tervezünk hozzá, ezért ajánlotta, hogy nézzünk körül a Bestmarkt oldalán. De kik is ők igazából?

A BestMarkt egy online működő webáruház, akiknek Budapesten, a kilencedik kerületben üzletük is van. Főként számítástechnikai dolgokat kínálnak, de egyébként mindenféle termék elérhető náluk, így például kerti és barkácsolással kapcsolatos árucikkek is. Ide tartoznak a medencék is, melyekből nagy választék van, ha rákerestek, hogy “medence árak”, akkor 55 találatot kidob a weblap. Mindezeket pedig szűrni is lehet, például ár, készlet, gyártó, típus, méret és egyéb szempontok szerint. Alapvetően kör alakú medencét akartunk, erre szűrtük haverommal a találatokat, mikor körbenéztünk a BestMarkt oldalán. 34 darab kör alakú medence volt a találatok között, és mivel rájöttünk, hogy a medence árak elég borsosak, először felfújható típusúakat néztünk.

Nagyjából 20 000 Ft-ért egészen jókat is lehet már kapni, néztünk egy 305 cm átmérőjű darabot, ami közel 4000 liter vizet tud elnyelni. Nem semmi! Nekünk azonban a mélység volt az elsődleges szempont, mivel olyan medencét akartunk, amiben kényelmesen le lehet azért ülni.

Végül azonban rájöttünk a keresgélés közben, hogy 76 cm mély a legtöbb felfújhatós medence, úgyhogy megelégedtünk ezzel. A kinézett darab végül kicsit drágább volt, mint amit először néztünk, de gondoltuk, nem baj, ennyi még bőven belefér. 6 hónap garancia is volt rá, ami nem rossz, hiszen akkor legalább ha még a nyáron valami baja lesz, vissza tudjuk vinni cserére.

Emellett azért elolvastuk, mit írnak a termékről a BestMarkt oldalán, ugyanis a termékleírásnál részletesen ismertetik a medence jellemzőit. A műszaki adatoknál minden pontos paraméter le volt írva, sőt, vélemények-szekciót is találtunk, ahol jókat írtak a termékről, így megnyugodtunk, hogy hátha egy nyárnál többet is ki fog bírni a medence.

Meglepő volt számunka, de GLS csomagpontra is lehet kérni az árut, így végül az online fizetés után úgy döntöttünk, hogy ilyen úton rendeljük meg, mert így nem áll fenn annak a veszélye, hogy nem leszünk otthon, amikor hozzák a csomagot. Ez nem jelent szerencsére nagy költséget, viszont így sokkal egyszerűbb, mint kimenni a nekünk messze lévő üzletbe.

Így végül átvettük 4 nap múlva a medencét, és már alig várjuk, hogy olyan idő legyen, hogy használjuk is. A BestMarktnak hála gazdagodtunk tehát egy jó kis termékkel, és persze szakértők is lettünk a slowfood vacsora közben a medence árak témáját illetően.