A slow food és a vízvezetékek kapcsolata

Anyukám világ életében messzeföldön híres volt a csodálatos nyújtott réteseiről.

Ezek a rétesek nem olyanok, mint amilyeneket a boltokban lehet kapni, hanem igazi, kézzel nyújtott darabok, vastagon megszórva mindenfélével: túróval, meggyel, szükség szerint káposztával vagy akár tökkel. A közelünkben van egy kis termelői piac és sikerült meggyőzni anyut, hogy oda elvigyük ezeket a csodás réteseket. Ha már mindenki annyira rajong értük, még egy kis pénz is legyen ebből a remek hobbiból, nemde? Ezek az ételek Somogyban nagyon népszerűek, de anyunak köszönhetően a fővárosban is meg fogják szeretni őket. Ebben a tekintetben teljes joggal ki merem jelenteni, hogy anyukám egy igazi slow food nagykövet. Ez a kifejezés a tájegységek kulinaritásának megóvását, ápolását, a fast food ételekkel szemben a hagyományos, egészséges ételek propagálását jelenti nagyvonalakban.

A múlt héten azonban egy pillanatra úgy tűnt, hogy veszélybe kerül a piacozása, ugyanis rémülten hívott fel azzal a hírrel, hogy nem folyik a csapból a víz. Hát, ez elég problémás – állapítottam meg bölcsen. Nincs otthon ásványvized? – kérdeztem aztán pár másodperc elteltével. Ugye most csak viccelsz? – hangzott a kérdés-válasz. Hát persze, hogy csak vicceltem, mivel fogalmam sem volt, mit mondhatnék. Aztán arra jutottam, hogy azt tanácsolom, hogy üsse fel az internetet, és keressen egy szerelőt. Mindenesetre búcsúzóul még annyit mondtam neki, hogy készüljön föl, mert a vízvezeték szerelő árak mostanság egész húzósak.

Anyu sem volt rest, és utána nézett a dolgoknak. Utólag azt mesélte, hogy bár nagyon tartott a vízvezeték szerelő árak miatt, de azért tényleg találomra, vaktában válogatott a vállalkozások között, és valami megfejthetetlen hatodik érzék arra késztette, hogy végül a topvizgazfutesszerelo.hu mellett döntsön.

Én is kíváncsi voltam rá, hogy mi ragadta meg a figyelmét, miért döntött emellett a vállalkozás mellett, ezért én is felkerestem a weboldalukat.

Mondjuk egy kicsit rögtön kezdtem érteni a döntését, miután megláttam a teljesen letisztult honlapot, ahol minden egyszerű és áttekinthető. Ahogy a cég nevéből sejteni lehetett, víz-, gáz-, és fűtésszereléssel foglalkoznak, valamint emellett még csatornázással, csőtöréssel és duguláselhárítással kapcsolatos feladatokat és ellátnak. A honlapon lehetőség adódik egy narancssárga, nagyon feltűnő ikon segítségével hiba bejelentési lehetőségre is. Az ikonra rákattintva visszahívást kérhetünk. Ehhez mindössze az adatainkat és a problémánk rövid leírását kell megadnunk. A vízszintes menüsort használva egyébként az adott feladat típusra is rá tudunk klikkelni, így kiválasztva az adott problémát. Én is én így tettem – a vízszerelő feliratot nyomtam meg, melyre előugrott egy hosszú leírás.

A leírásból kiderült, hogy ez a vállalkozás nem most kezdte a szakmát hiszen 30 éve folyamatosan dolgoznak ezeken a területeken. A vízszerelési feladatoknál szimpatikusan leszögezték, felsorolták, hogy milyen problémák esetén lehet kihívni a szakembereiket. Ezek közé tartozott a vízvezetékek, vízcsövek cseréje, valamint minden nemű javítása, a háztartási gépekkel kapcsolatos bekötések, a fürdőszoba egységeivel kapcsolatos bekötések, valamint a csatornázással kapcsolatos munkálatok.

Azonkívül, hogy szakembereiket a lehető legrövidebb úton az ügyfelekhez irányítják, fontosnak tartották kihangsúlyozni a holnapon is, hogy munkatársaik mind magas képzettséggel űző, szakmájukat kiválón ismerő és művelő szakemberek, akik teljesen képben vannak a legmodernebb technológiákkal kapcsolatban is, melyet folyamatos továbbképzésekkel érik el. Emellett fontosnak tartják, hogy csakis és kizárólag abszolút minőségi alkatrészekkel dolgoznak, valamint minőségi munkájukra garanciát is vállalnak.

Azt is fontosnak tartották leszögezni, hogy minden esetben számlát állítanak ki. Ez a számla pedig abszolút olyan, amellyel érvényesíteni tudjuk a megfelelő lakásbiztosításunkat is.

A honlapon ezen kívül rábukkantam pár speciális anyagra, illetve vízszereléssel kapcsolatos eszközre, melyekkel speciálisan kiemelten foglalkoznak. Ezek közé tartozik például a kád felújítás és beépítés, ezen belül is speciálisan az akril kádakkal való munkafolyamatok. Én eddig még nem hallottam erről a márkáról, de most megtudhattam, hogy extra könnyű és roppant rugalmas és ami a legjobb, hogy nagyon tartós. A beszerelése mindenképpen tapasztalt szakembert igényel, úgyhogy ha egyszer egy ilyen kádat beszereltetek, ez esetben biztosan a topvizgazfutesszerelo.hu-hoz fogok fordulni.

További kiemelt eszköz a laguna wc tartály, mely megfelelő ár-érték aránnyal rendelkezik, nem fakul, csendes, a tartálya pedig abszolút víztakarékos.

Mondanom sem kell, hogy anyu hétvégi piacozása ismételten sikeres volt. Ezek szerint megoldódtak a vízszereléssel kapcsolatos problémái. És mivel még csak nem is panaszkodott, sőt kifejezetten vidám volt, arra következtettem, hogy a vízvezeték szerelő árak sem szegték kedvét.