Figyeljünk oda az oldalunkra is úgy, mint az étkezésre

Szerintem mindenki egyet fog érteni mikor azt mondom, hogy a magyar társadalomban nem feltétlenül a legegészségesebb étkezési kultúra van érvényben. Sokszor ezt el is szoktam felejteni, mivel főleg magamra főzök. Néha azonban előjön belőlem a nosztalgia és arra vágyok a legjobban, hogy beülhessek egy jó családi ebédhez, ahol nekem semmit nem kell csinálnom. A nosztalgia azonban sajnos néha félre szokott vezetni, mivel apukámnál mindig váratlan meglepetések fogadnak.

Az előző héten is például nem volt otthon ennivalóm, nem volt annyi időm főzni, úgyhogy meghoztam azt az életveszélyes döntést, hogy inkább nála eszek. Most éppen diétázik és emiatt a spenótos tésztához nem használt semmilyen plusz alapanyagot. Őszintén nem hangzott túl jól az új recept, úgyhogy inkább gyorsan kimenekültem a helyzetből és csináltam magamnak ebédet.

A legnagyobb baj azonban az étkezéssel kapcsolatban nem az apukám féle őrület, hanem az, hogy nem fogjuk fel, hogy milyen hatalmas dolog az, hogy minden nap étkezhetünk. Annyira el vagyunk már szakadva az étel forrásától, hogy sok gyereknek fogalma nincs arról, hogy például honnan érkezik az a sok hús, amit megeszik. Pedig, ha megnéznénk egy vágóhidat, vagy egy csirketelepet, lehet, hogy nekünk is elmenne a kedvünk attól, hogy ilyen ételeket együnk.

Ezért szerintem nagyon fontos, hogy az étellel tisztelettel bánjunk. Az őseink ezt még nagyon tudták, hiszen nem volt a közelben egy szupermarket, ahonnan be tudtak szerezni mindent. Arra voltak ráutalva, amit maguknak megtermeltek. Csak azt a húst fogyasztották, amit a saját állataikból tudtak előteremteni. Így pedig sokkal komolyabb volt a kapcsolat a termelés és az evés között. Nem kellett attól sem tartani, hogy esetleg plusz adalékanyagok kerültek volna az ételekbe. Nagyon jó lenne, ha ez még mindig egy fenntartható dolog lenne. Szerencsére egyre több étellel foglalkozó cég fogja fel azt, hogy ez milyen fontos és biztosít nekünk olyan termékeket, amiket szívesen megeszek bűntudat nélkül.

Szerettem volna azonban egy itthoni céget is, akiknél ilyen termékek érhetőek el. Hosszas gondolkozás után pedig úgy döntöttem, hogy én leszek ennek a megvalósítója. Pár hónappal ezelőtt megkezdtem a netes vállalkozásomat, viszont a mutatóim nem voltak túl jók. Más, a szakmában járatos barátaimtól sokszor hallottam olyan kifejezéseket, mint a keresőoptimalizálás. Beírtam ezt a címszót a Google-be és az első helyen adta ki a Keresőben Első oldalát.

Nem voltam meglepve, hiszen ha egyszer már ez az oldal neve, akkor teljesítse is ezt a maga elé állított követelményt. Mint mondtam, ekkor még nem tudtam semmit a keresőoptimalizálás kapcsán. Ezért úgy voltam vele, hogy valami csoda hozott engem a Keresőben Első oldalára. Ez a hely egyszerre volt szépen és könnyen átláthatón kialakítva. Nem lehetett fellelni rajta a múlt század internetes praktikáinak maradványait. Pontosan tudták, hogy egy leendő ügyfél számára az a legfontosabb, hogy a lehető legrövidebb idő alatt el tudja érni az információkat a szolgáltatásuk kapcsán.

A kezdőlapon olvashatunk arról, hogy miként állnak hozzá az üzlethez. Nekem nagyon pozitív volt az ezzel kapcsolatos benyomásom. Az egész oldalon látszott, hogy profin lett elkészítve és nincsen mellébeszélés. Ez az érzés pedig csak erősödni kezdett. mikor átléptem a keresőoptimalizálás menüpontra és beleolvastam az ehhez a témához tartozó cikkbe.

Nem nagyon szeretek interneten olvasni és ezzel szerintem nem vagyok egyedül. Fárasztja az ember szemét és néha olyan hosszú szövegeket írnak, amiket egyébként sem olvasnék el. A Keresőben Első keresőoptimalizálás témájú cikke azonban a monitorhoz ragasztotta a szemeimet. Ezt több módszerrel érték el. A legjobban azért voltam hálás, mert ilyen jól tagolták. Ez nem csak azért hasznos, mert stimulálja az agyunkat, hanem mert így könnyen vissza lehet találni a szövegnek egy pontjára, ha esetleg abbahagynánk az olvasást és később térnénk vissza hozzá. Emellett pedig a nyelvezetet sem érheti semmi panasz. Szakszerű volt, mégsem volt azonban idegen egy olyan kezdőtől sem, mint én.

A keresőoptimalizálás kapcsán teljes tájékoztatást kaptam. A cikkben olyan dolgok voltak, amiket én el sem tudtam képzelni. Mindenkinek van egy ötlete arról, hogy miként működik az internet. Általában ezeket az ötleteket még az iskolában tanuljuk. Azóta azonban sok idő telt el és az internet is változott. Ha azt szeretnénk, hogy az üzletünk sikeres legyen, akkor azonban tudnunk kell, hogy mik a játékszabályok. És itt jön be a keresőoptimalizálás kérdése.

Tehát nem elég az, ha jó a termék, amit árulunk. Valahogyan tudatnunk kell a vásárlókkal, hogy mi is itt vagyunk az internet tengerében és mellette bízni is lehet bennünk. Ez pedig nem egy egyszerű feladat az életben sem, hát még az interneten. A Keresőben Első azonban a keresőoptimalizálás szolgáltatáson keresztül egy olyan megoldást kínál nekünk, amellyel az összes gondunk megoldódik.

Ha náluk végezzük el a keresőoptimalizálás folyamatát, akkor sokrétű és pontos munkára számíthatunk. Ennek azonban ára van. Nekem ezzel nem volt bajom, hiszen egyébként is egy csomót kellett volna költenem arra, hogy reklámozzam az oldalamat. Így azonban ahelyett, hogy egyenként győzködném a vásárlókat arról, hogy megéri az én oldalamon vásárolni, a Keresőben Első a Google-t fogja meggyőzni arról, hogy érdemes vagyok az első helyre. Ez pedig egy óriási csavar abban, ahogy idáig gondolkoztam a netes üzletről.

A keresőoptimalizálás egy bonyolult folyamat, amihez rengeteg odafigyelés és kutatás kell. Nekem ezek közül egyikre sincsen időm, úgyhogy nem vállalhatom magamra ezt a feladatot. Szerencsére azonban a Keresőben Elsőnél mindent el fognak végezni helyettünk. Minden szolgáltatásnak azonban ára van és a Keresőben Első nem köntörfalazott, mikor azt mondta, hogy találhatunk náluk olcsóbbakat. Az olcsó szolgáltatás azonban sajnos gyengébb eredményeket is fog hozni, ami senkinek sem az érdeke.

Ígéretekkel van tele az egész internet, úgyhogy mielőtt még felvettem volna velük a kapcsolatot, megnéztem, hogy milyen véleménnyel vannak róluk olyan cégek, akik már dolgoztak velük. Nem volt nagy meglepetés, mikor csupa pozitív véleményt találtam. Nem csak azokat, amiket az oldalukon lehetett keresni, hanem körbekérdezés után is mindig ugyanazt a reakciót kaptam. A Keresőben Első megbízhatónak tűnt ezek után, úgyhogy fel is kerestem őket az oldalon elérhető telefonszámon.

A telefont szinte azonnal felvették és a beszélgetés is gördülékeny volt. Itt sem volt semmi mellébeszélés. Mindent pontosan aszerint végeztek el, ahogy ígérték nekünk korábban. Végig nézhettem, ahogy szép lassan az oldalam, a keresőoptimalizálás segítségével az első helyen kötött ki. Gondoltam, hogy azért javulni fog valamennyit a helyezés, de nem hittem volna, hogy ennyire. A Keresőben Első azonban nem ad nekünk félígéreteket.