Étkezésben lassítsunk, gumivásárláskor maradhat a megszokott tempó

Hallottatok már a slowfood mozgalomról? Ez a kezdeményezés a világ rohanása ellen próbál fellépni az étkezés és ételkészítés aspektusából. Támogatja, hogy az ételeket helyi alapanyagokból, magunk készítsük és az étkezésekre, mint élményre tekintsünk, elvégzendő napi rutinfeladat helyett. Ne menjünk gyorsétterembe próbáljuk meg érkezéseinket különleges alkalmakká varázsolni. Nagyon érdekesnek találom az ötletet, hiszen a rohanó hétköznapokban gyakran spórolunk időt az evésen. Csak bekapunk egy péksütit, vagy a konyhapult mellett állva kanalazzuk a levest majd szaladunk is tovább a gyerek után. De végső soron ez mindennel így van, tényleg állandó rohanásban a világ.

Szerintem viszont nem minden esetben hátrány a gyorsaság. Itt vannak például az internetes vásárlások. Az ember szereti, ha minél hamarabb hozzájut az általa kiválasztott termékekhez. Mostanában téligumikat vadászom, mert szeretek mindenre időben felkészülni. Találtam is egy jó oldalt, át is küldtem a férjemnek is a gumidiszkont.hu/teli-gumi linket messengeren, hogy mit szól hozzá. Még aznap le is adtuk a rendelésünket, annyira tetszett neki a webáruház.

gumidiszkont.hu/teli-gumi

Ez nem más, mint a www.gumidiszkont.hu oldalon található gumiabroncs webshop. Tavalyi gumicserénknél szólt a szerelő, hogy valószínűleg ez az utolsó szezon, amit a jelenlegi gumi elbír. Ezért számítsunk rá, hogy következő évre új gumiszettet kell majd beszerezni. Nem is történt másként, valóban elkoptak a téligumik. Viszont, itt a gumidiszkontnál a gumikereső segítségével szinte rögtön megtaláltam, amit kerestem, és még akcióban is volt.

Egyébként, több tízezer darab közül lehet válogatni. Típusban és márkák tekintetében is nagyon széles a választék. Vannak itt személy- és teherautókra, kisteherautókra és motorokra való abroncsok és felnik, természetesen téli- és nyári kivitelben egyaránt. Saetta, Hankook, Kleber, Barum, Pirelli, Goodyear…még felsorolni is hosszú lenne az itt kapható márkákat, pedig ez csak a „lista” csak töredéke a kínálatnak. Az árak rendkívül kedvezőek, mindig vannak akciók is. Ha több, mint 4 darab abroncsot vásárolunk, további kedvezményekben részesülhetünk.

Telefonon kérhetünk tájékoztatást, ha kérdésünk van a gumikkal, vagy más egyébbel kapcsolatban, viszont rendelés leadása csak a webáruházon keresztül lehetséges. Kérhetünk kiszállítást GLS-sel, vagy Magyar Postával. A kiszállítás hétköznapokon, 8 és 17 óra között történik, az ország bármely pontjára. Érdemes átvételkor azonnal megbizonyosodni a gumik épségéről és arról, hogy a megrendelésünknek megfelelő típusokat küldték -e. Ha bármi eltérést tapasztalunk, fordítsuk vissza a csomagot és hívjuk az ügyfélszolgálatot.

Kérésre fel is szerelik a kiválasztott abroncsokat

Személyesen is átvehetjük az abroncsokat a vállalkozás miskolci telephelyén. Mi emellett döntöttünk, hiszen a borsodi megyeszékhely melletti kisvárosban élünk. Személyes megjelenéskor a kiválasztott gumikat igény szerint fel is lehet szereltetni. Mi éltünk ezzel a lehetőséggel és nem bántuk meg, mert a munkatársak gyorsan, pontosan és potom áron dolgoztak. Mivel csak új gumikat árusítanak, így a használtak beszámítására nem volt lehetőség, de még így is nagyon jól jártunk. Az abroncsokra természetesen van garancia. Ennek időtartama általában a gyártótól függ, de általában 2-3 év szokott lenni.

Fizetni készpénzzel és bankkártyával is lehet a helyszínen és a futárnál  vagy a kézbesítőnél is.

Én nagyon elégedett voltam az itteni vásárlásunkkal. 2 autót tarunk fenn, és jövőre téligumi szempontból a másik a soros, szóval biztosan fogunk még itt vásárolni. Ezért, el is mentettem a gumidiszkont.hu/teli-gumi linket a böngészőmbe a kedvencek sávba, hogy minél hamarabb megtaláljam legközelebb.

Lehet, hogy a slowfood mozgalom tanácsait megfogadom, ám internetes vásárláskor maradok, az ilyen gyors és gördülékeny megoldásoknál, ami a gumidiszkontnál is van.