Étkezés közben terveztük meg a balatoni programjainkat

Lehet, hogy elsőre furcsának tűnik, de a feleségemmel együtt kifejezetten jóban lettünk a szomszédjainkkal, akik a slow food elkötelezett hívei. Ez azt jelenti, hogy együtt szoktunk magunknak főzni házi alapanyagokból, és bizony ilyenkor megadjuk a módját az étkezésnek, nem sietünk. Ez azt is jelenti, hogy egy vacsora velük tényleg egy félnapos program, ami közben a múltkor össze is raktuk a balatoni nyaralásunk programjait.

Az egész onnan jött, hogy Bélának, a szomszédnak valaki ajánlotta a balatonpro.hu oldalát. Ha rá akartok keresni, akkor a Home – BalatonPRO szavakra ki is dobja a weblapot. A vállalkozás különféle szolgáltatásokat nyújt a Balaton körül, elsősorban vízparti, vitorlás programok formájában – gyakorlatilag bármilyen eseményre. Mikre gondolok események alatt? Például lánybúcsúra, legénybúcsúra, születésnapi bulira, csapatépítésre vagy bármiféle rendezvényszervezésre. Emellett viszont lehet náluk “csak úgy” vitorlást bérelni (akár kapitány által vezetett kirándulásként), illetve horgászatra is van lehetőség, ha valakit az kötne le inkább.

Mindezeket a Home – BalatonPRO nyitóoldalon meg tudjátok tekinteni, ahol tényleg elképesztő sok program közül lehet válogatni. Miután átnéztük kicsit a lehetőségeket és az árakat, megbizonyosodtunk róla, hogy a BalatonPRO nekünk lett kitalálva, ugyanis pont egy ilyen típusú lazább, de azért szervezett programot akartunk összehozni a nyaralásra. És hát mivel a Balatonnál leszünk, és valószínűleg hatalmas kánikula lesz július közepén, ezért nincs is jobb dolog ilyenkor, mint egy vitorlásból a vízbe csobbanni, majd aztán elkortyolgatni a hajón egy pohár bort.

Ennek a gondolata mindannyiunkat fellelkesített, úgyhogy gondoltuk, foglalunk is a Home – BalatonPRO oldalon. Mivel egyikünk sem tud igazán biztonságosan vitorlát vezetni, ezért a vitorlás kirándulás kapitánnyal opciót választottuk. Elgondolkodtunk rajta, hogy csak egy kétórás vitorlázásra fizessük be, de “egyszer élünk”-alapon végül egy hosszabb hajóutat választottunk négyünknek. Így a 8 órás hajó + kapitány bérlés csomagot választottuk, amibe egy ebéd meg egy fagyizás is belefér, amellett persze, hogy a vitorláson korlátlanul lehet alkoholt is fogyasztani. De természetesen ez abban az esetben igaz, ha olyan típusú italcsomagot kérünk.

Siófokról indul a hajó, ami azért is szuper, mivel mellette szállunk meg Zamárdiban . Rossz idő esetén egyébként a BalatonPRO időjárási garanciát is biztosít, ami azt jelenti, hogy díjmentesen nyújtanak új időpontot, ha időjárási körülmények miatt hiúsul meg a program.

Szóval nagyon megtetszettek nekünk a Home – BalatonPRO oldalon felsorolt lehetőségek, így az ártáblázat áttekintése után le is görgettünk az űrlaphoz, ahol a foglalást lehet végezni. Itt meg kell adni a nevet, email-címet, telefonszámot, az esemény típusát, a tervezett időpontot, és még üzenetet is tudunk írni. Teljesen érthető volt minden, így egy pillanat alatt már meg is volt a foglalásunk, amire vissza is jeleztek, hogy az időpont szabad, és várnak minket szeretettel.

Nagyon várjuk már a közös nyaralást, részben azért, mert benne lesz ez a félnapos vitorlázós program is. Ajánlom nektek is, hogy ha a nyáron mentek a Balatonra, nézzetek rá a Home – BalatonPRO lapra, ahol programlehetőségek tárháza van felsorolva. Egyedi programokat kínálnak jó áron, a foglalás pedig nagyon egyszerű. Kell ennél több?