Hűtsd le magad – 7+1 különleges jéghideg frissítő koffeinfüggőknek

2019. jún. 27. 14:48 - Neer Dorottya

Van, aki forrón szereti…de ebben a tomboló hőségben azért még a legelhivatottabb espresso rajongók is elcsábulnak, amikor meghallják a jégkockák és a pohár találkozásának jellegzetes hangját.
Nyár van, vedd lazára a tempót és bátran kísérletezz ezekkel a különleges jeges kávékkal és teákkal!

Cascara spritz

Kényelmesen nyújtózz el a Hygge teraszán és csodáld meg a budapesti panorámát, kezedben a Cold brew Cascara – Tonic – Aperol kombóval, vagyis a Cascara spritz-el.

 

posts/2019/hutsd-le-...ge_cascara_spitz.jpg
Fotó: Kiss Bálint/42bit

 

Rozalie

Ha a belvárosban járva frissítenéd fel magad, akkor irány a Hold utcai piac, mert a By Beans Coffee új nyári üdvöskéje, Rozalie vár rád. Rózsaszirmokkal ízesített limonádé és egy espresso mámorító elegye, amitől garantáltan rózsaszínben látod majd a világot!

 

posts/2019/hutsd-le-...by_beans_rozalie.jpg

Fotó: Vitéz Ádám

 

VOLT blend

Ha nyár, akkor fesztiválok, ez nem is lehet kérdés. Jelenleg javában zajlik a VOLT Fesztivál , amire a Kultúrpresszó és az intergalaktikus 42 Coffee pörkölő egy különleges VOLT blenddel készült: 50 % Rwanda/Huye Mountain és 50% El Salvador/Los Pirineos.

Kimelegedtél a nagy bulizásban? Kérd jegesen, tejesen vagy espresso tonic formájában.

 

posts/2019/hutsd-le-...resszo_voltblend.jpg

Fotó: Kultúrpresszó

 

Matcha peachu

Mantra Specialty Coffee Bar  –ban is átvészelheted a rekkenő hőséget gyümölcsös különlegességükkel, a matcha peachu-val. Ugye kitaláltad mit takar ez a szellemes név? :) Matcha tea, baracklé és persze az elmaradhatatlan jég.

 

posts/2019/hutsd-le-...ra_matcha_peachu.jpg

Fotó: Kleb Zsófi

 

Nitro Coffee

Egyre nagyobb teret hódít magának a cold brew kávé. Lágy, kellemesen aromás hűsítő, biztosan te is rajongója vagy. De mit szólsz, ha azt mondjuk, hogy próbáld ki a nitrogénnal dúsított változatát? Nagy kedvencünk lett a Steamhouse Cafe-ban ez a gazdagon telt ízű, krémesen habos frissítő.

 

posts/2019/hutsd-le-...use_nitro_coffee.jpg

Fotó: Steamhouse Cafe

 

Matcha tonic

Ha csíped az elmúlt évek nagy slágerét, az espresso tonic-ot, akkor próbáld ki a Kávébajuszban a karakteres ízű, magas koffeintartalmú matcha teával készült testvérét, a matcha tonicot is. Sok jéggel természetesen! :)

 

posts/2019/hutsd-le-...jusz_matchatonic.jpg

Fotó: Kávébajusz

 

Cold brew alma

A lágy cold brew remek alapja a hűsítő nyári italoknak, a kesernyés tonic mellett a gyümölcsös ízvilág is jól passzol hozzá. Próbáld ki a Kelet Kávézó gyümölcsös verzióját, a cold brew almát is a cold brew soda és a cold brew tonic mellett.

 

posts/2019/hutsd-le-...et_ccoldbrewalma.jpg

Fotó: Kelet Kávézó és Galéria

 

+1 :Jeges latte

Nem maradhat ki a felsorolásból minden jeges kávék alfája és omegája, a jeges latte sem, hiszen a legtöbb ember a „jeges kávé” kifejezést hallva erre asszociál. Mitől különleges mégis a The Rusty Coffee Box jeges latte-ja?

 

„A Balaton égszínkék ragyogása úgy olvadt össze az égboltozattal, miképpen ez a Workshop Coffee által pörkölt gyümölcsös presszó eggyé válik a termelői tejjel”
/Géresi Márton /

 

A kitűnő alapanyagoktól és magától a helyszíntől. ’Must have’ balatoni élmény!

 

posts/2019/hutsd-le-.../rusty_jegeskave.jpg

Fotó: Géresi Márton

 

Neked melyik a kedvenced?

 

//

Kövess minket Facebookon és Instagramon is!

Facebook: https://www.facebook.com/breakslow2016/ 

Instagram: https://www.instagram.com/breakslow_budapest/ 

 

Használd a #breakslowbudapest hashtaget és taggelj be minket a képeden!