Ráérős elmélyülés, azaz slowfood és gyertyafény

Érdemes lenne összevetni, hogy hazánkban mennyi híve van a streetfood, vagyis utcai, gyors étkezésnek, amely tényleg “menet” közben is elfogyasztható, és hányan vannak, akik a slowfood rajongói.

A streetfood ételeket még otthon is könnyen el tudjuk készíteni – akár a gyerekeknek, akár saját magunknak.

A slowfood ezzel szemben egy a 80-as évek vége felé Olaszországból indult kezdeményezés, mely a hagyományos, adott tájegységekre jellemző, döntő többségben organikus összetevőkből álló ételeket propagálja. Ezek természetesen nagy arányban nem tartoznak a gyorsan elkészíthető, sem gyorsan fogyasztható kategóriába.

A slowfood életérzés magában foglalja azt is, hogy néha egy kicsit meg kell adni magunknak arra az időt, hogy ellazulhassunk, és ráérősen, igazán mélyen megélhessük a pillanatokat. Példának okáért, hogy az étkezésnek is kellő időt szentelünk, és mindenben megadnunk a módját. Ez pedig nemcsak egy több fogásos ebédet, vagy vacsorát jelenthet, hanem azt is, hogy a tálalás körülményeiben is megteremtjük a kellő atmoszférát – például az olyan kis finomságot jelentő kiegészítőkkel, mint például a gyertyák.

Persze gyertya mindenhol beszerezhető – számtalan színben és formában. Ám, ha valaki igazán egyedit szeretne az asztalára tenni, és még halmozni is szeretné az élvezeteket, és edzeni a kreativitását, akár ezt is megteheti, és még nincs is nehéz dolga.

Elég ugyanis mindössze csak egyetlen webáruházat felkeresnie, amely nem más, mint a pipereporta.hu, melynek https://www.pipereporta.hu/sct/213213/Gyertya-keszites-alapanyagai oldalán minden alapanyag megtalálható, amely a gyertyakészítés kapcsán csak szükséges lehet.

Ha azt mondjuk, hogy a gyertyakészítés alapanyagaihoz beszerezhetünk mindent egy helyről, akkor ez alatt olyan részletekbe menő termékeket, termékcsoportokat értünk, mint például a gyertyákba használatos illatolajok.

A pipereporta.hu-n például még illatolaj koncentrátumokat is találunk, melyeket nagyon kis mennyiségben kell alkalmazni, és mégis maximális hatást érhetünk el velük. A termékeket gyertyákba, diffúzorokba, gyertyagyöngyökbe, illetőleg a lakás illatosítására párologtatókba ajánlják.

Külön felhívják a figyelmet az adott termék leírásánál, ha az kozmetikumba nem tehető.

Egy másik csoportja a gyertyakészítés alapanyagainak a különféle színezők halmaza. Ezek a színezők szintén kétféle csoportba sorolhatók; lehetnek egyrészt folyékonyak, valamint szilárd kiszerelésűek.

A folyékony színezők kifejezetten tömény anyagok. Ez a töménység azt jelenti, hogy 10 kg viaszba elég belőlük csak 1, illetőleg 6 gramm.

A pipereporta.hu ajánlása szerint azt is érdemes megjegyezni, hogy ezek a színezők abszolút keverhetők, kompatibilisek egymással, így teljesen új színeket is kikísérletezhetünk velük.

Ha esetleg valakinek nagy kiszerelésben lenne szüksége folyékony gyertya színezőkre, arról előzetesen árajánlatot érdemes kérni a portáltól. 

A szilárd gyertya színezőkre szintén rálelhetünk a weboldal linkjén: https://www.pipereporta.hu/sct/213213/Gyertya-keszites-alapanyagai.

Ezenkívül még olyan nélkülözhetetlen kellékek is megtalálhatók a pipereporta webshopjában, mint a viaszok, a kanócok és a különféle gyertya tégelyek. A gyertyák készítésénél az igazán vonzó, különleges külcsínhez elengedhetetlenek a látványos megjelenést adó glitterek, illetőleg csillámok.

Ezeknek az anyagoknak a használatával tulajdonképpen nemcsak a gyertyák, hanem mindenféle festék, illetve dísztárgy dekorálása során roppant látványos hatást érhetünk el.

A pipereporta.hu felhasználóbarát webes felületének köszönhetően kiszemelt termékeinket könnyedén a virtuális kosarunkba pakolhatjuk. A megrendeléseink feldolgozása mindössze egy, illetőleg három napot vesz igénybe. Amennyiben „élőben” kellemesebb számunkra a vásárlás, annak sincs semmi akadálya, hiszen Budapesten, a Jókai Mór utcában hétfőtől csütörtökig állnak a pipereporta.hu munkatársai a rendelkezésünkre.

A pipereporta.hu weboldalon nemcsak rendelhetünk, hanem a különféle kozmetikumok, valamint a gyertya készítés fortélyait is megismerhetjük. Az itt található blogbejegyzésekből,  illetőleg oktató videókból ellesett fortélyok ismeretében ezután már nincs is más dolgunk, minthogy megrendeljük a számunkra tetsző termékeket, és belevágjunk a saját kézműves dísztárgyaink, illetőleg kézműves kozmetikumaink megvalósításába, létrehozásába.