Tökéletes vasárnapi program - idén is itt A Kávé Napja

breakslowbudapestcoffeekávékávé világnapjaprogramajánló

„A kávé akkor igazán jó, ha, amikor iszod, időt ad a gondolkodásra. Ez sokkal több egy egyszerű italnál: ez egy esemény, egy hely, ahol lehetsz, de nem egészen olyan, mint igazi helyszín, csak elmerülhetsz magadban, időt ad, de nem igazi órákat, vagy perceket, egy esélyt ad, hogy önmagad lehess, és igyál még egy csészével.”

 

Gertrude Stein

A kávé nem pusztán egy ital. Szenvedély, egy meghitt pillanat, egy baráti beszélgetés, egy kellemes ébredés, egy apró ünnep a szürke hétköznapokban vagy csupán néhány nyugodt perc az élet forgatagában. Akár egyedül, akár társaságban, kávézni jó, kávézni öröm.

 

posts/2017/kave-napj...ozo/kave-napja-1.jpg

 

A világ számos országában ünneplik már a kávé világnapját, ennek alkalmából immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Café & Bar szervezésében A Kávé Napja, amelynek helyszínéül idén az Akvárium Klub szolgál.

 

A napsütésben és kávéillatban fürdőző Erzsébet téren lehetőségünk lesz többet megtudni a kávék világáról, korlátlanul kóstolhatunk kávékülönlegességeket, vásárolhatunk különféle eszközöket az otthoni kávékészítéshez, izgalmas előadásokon vehetünk részt és még a Nezvál Máté és a 42 Coffee által szervezett Hungarian Barista League négyfordulós versenysorozatának első megmérettetését, a Creative Brew Challange bajnokságot is figyelemmel kísérhetjük.

 

posts/2017/kave-napj...ozo/kave-napja-2.jpg

 

A rendezvény 11 órakor kezdődik és egészen 19 óráig tart, így a sok izgalmas előadás mellett bőven marad időnk a kiállítókkal beszélgetni és kényelmes kóstolással ünnepelni a kávét.

 

Három kontinens termőterületeiről érkeznek a jobbnál jobb kávék és 11 kiállítóval is megismerkedhettek:

 

Az esemény programja a következő:

 

12:00 A Steamhouse Cafe által forgalmazott taf coffee szortimentjében már megtalálható a nemrég érkezett 90+- os etióp Nekisse, amelyet az idei brewers bajnok, Lonkai Márton mutat be, természetesen kóstolással egybekötve. Emellett Márton a kávék értékelési rendszerével is megismertet minket.

 

13:00 Várady Tibor, az Espresso Embassy vezetője egy nagyon izgalmas témát feszeget: „Tényleg kávéügyi SZENTSÉGTÖRÉS a cukor és a tej?” Hol végződik az edukáció és hol kezdődik a kioktatás? Elvárások pro és kontra, avagy vendég és barista viszonya a kávéházban. Érdekes és tanulságos beszélgetés várható ebben a kényes témában.

 

14:30 A hazai kávés szakma egyik meghatározó szereplője, Tóth Sándor, a Lucky Cap Micro Roastery & Coffee Conception tulajdonosa biztosítja a Creative Brew Challange versenykávéját, ami egy 88,75 pontos kávé egyenesen Costa Ricáról. Előadása során lehetőségünk lesz megkóstolni és jobban megismerni ezt a különleges kávét. Nemcsak a kávé, de a farm története is csodálatos és rendkívül inspiráló, alig várjuk, hogy részletesen halljunk róla.

 

15:00-17:00 Főszerepben az eseményen debütáló Costa Rica-i kávé és a Creative Brew Bajnokság versenyzői. A készítendő ital kötelező eleme a gin és egy másik szabadon választott összetevő.

 

posts/2017/kave-napj...ozo/kave-napja-3.jpg

 

Szuna Noémi A Kávé Napja főszervezője és a KÁVÉ – Csészével a világ körül című könyv szerzője lelkesen buzdít minket a kávézóba járásra, szerinte ez az első lépcsőfok azok számára, akik szeretnének igazán jó kávét inni.

 

„Amikor már tudod, hogy milyen a jó kávé és tisztában vagy az ízlésbeli preferenciáiddal, akkor vágj bele az otthoni kávékészítésbe.”

 

Ha tehát nyitott vagy a minőségre, új dolgokra és érdekel a kávé világa, de nem tudod, honnan indulj, az ehhez hasonló rendezvényekre igazán érdemes kinézni.

Olyan alapvető kérdésekre kaphatod meg a választ valóban hozzáérő emberektől, mint például, hogy milyen módon készítsd el a reggeli kávédat.
A kotyogós kávéfőző napjainkban reneszánszát éli és valóban lehet benne kiváló kávét készíteni, ha jó minőségű szemeskávét használsz, és betartasz egy-két alapszabályt, amit megtudhatsz a rendezvény kiállítóitól.

 

posts/2017/kave-napj...ozo/kave-napja-4.jpg

 

Erre a rendezvényre ugyan már a jegyek árusításának kezdete óta rendkívül nagy az érdeklődés, ezért az idei programokra sajnos már nem kapható jegy, de figyeljetek minket és a CAFE&Bar oldalát, hogy ne maradjatok le hasonló kávés eseményekről.

 

posts/2017/kave-napj...ozo/kave-napja-5.jpg

 

Ha a vasárnapi eseményre már nem sikerült jegyet vennetek, akkor se csüggedjetek, hiszen készülünk nektek beszámolóval, ráadásul több kávézóban is kedvezményesem kávézhattok az ünnep alkalmából.

 

//

Kövess minket Facebookon és Instagramon is!

Facebook: https://www.facebook.com/breakslow2016/ 

Instagram: https://www.instagram.com/breakslow_budapest/ 

 

Használd a breakslowbudapest hashtaget, taggelj be minket a képeden vagy küldd el nekünk a breakslow@outlook.com címre a kedvenc reggelizős fotódat és a legjobbakat megosztjuk a nagyérdeművel! Köszönjük!