Találkozzunk jövő vasárnap - Teázz és csokizz velünk a Tea Napján

2018. nov. 18. 16:12 - Neer Dorottya

A januári első Tea napja után az év végi ünnepek előtt is lehetőség nyílik arra, hogy a kezdő és haladó tea ínyencek felfedezhessék az itthon elérhető legjobb teákat és megismerhessék a tea hihetetlenül ízgazdag világát és izgalmas kultúrtörténetét. Mi teás kiegészítőkkel és a Lyra Chocolate kézműves csoki kóstolójával készülünk nektek. Találkozzunk! :) 

Korlátlan tea kóstolás, izgalmas előadások és fantasztikus csokik várnak mindenkit a Tea Napján 2018. november 25-én vasárnap az Akvárium Klubban. Ezen a késő őszi álmos vasárnapon a teás szakma jeles képviselői várják, hogy elkalauzolhassák a közönséget a tea ízgazdag, ősi világába. A teák iránt igazán elkötelezett előadók izgalmas történetei és csúcsminőségű teák nem csak testünket, de a lelkünket is melengetik majd.

 

posts/2018/tea-napja/tea-napja-1.jpg

 

„Inkább étlen három napig, mint tea nélkül egy napig.”

A kínai közmondás ellenére nem hagyjuk, hogy éhezzetek, ezért a csúcsminőségű teák mellé mi csúcsminőségű kézműves csokoládé kóstolóval készülünk nektek.

 

posts/2018/tea-napja/tea-napja-2.jpg

 

Az idén 10 éves Lyra Chocolate a saját kolumbiai ültetvényéről származó kakaóbabból kézműves eljárással készíti a közel 80 termékből álló kínálatában szereplő csokoládékat.

 

posts/2018/tea-napja/tea-napja-3.jpg

 

Több termékük is részesült a Great Taste Awards elismerésében, ami nem csoda, hiszen minden csokoládé Karol Stýblo csokoládémester vezényletével készül, aki egyike a világ négy Fino de Aroma Master Chef Chocolatier címmel rendelkező csokoládémesterének.

 

posts/2018/tea-napja/tea-napja-4.jpg

 

Az esemény programja:

 

11:00 Kapunyitás

 

12:00 – 13:00 Hogyan teremtjük meg a kapcsolatot a teáink készítői és a tea szerelmesei között – Utazásaink története /Teavolution Tea Room & Shop/
Nagy Balázsék évről évre hátizsákkal bebarangolják Kínát, Japánt és Tajvant, hogy a teakultúra bölcsőjében, közvetlenül a termelőktől tanulhassanak és segítségükkel a fogyasztóknak is megmutathassák az igazi teát.

 

14:00 – 15:00 Teamester és terroir – mit mutatnak meg az egyes teatípusok, mi a tea „filozófiája” /1000Tea – Nemes Gábor/

 

15:00 – 16:00 Chado, a japán teaművészet – kóstolóval egybekötött előadás /Magyarországi Japán Tea Egyesület – Rajzó-Kontor Kornélia/

 

16:00 – 17:00 Az ősi tea – bevezetés a kínai shng puerek villágába /Zhao Zhou – Tálos Gábor/

 

17:00 – 18:00 Magyar Teaprojekt /Varga Marianna – teanagykövet, a projekt hazai vezetője/

 

19:00 Rendezvény vége

 

posts/2018/tea-napja/tea-napja-5.jpg

A Tea Napjának hivatalos Facebook eseményét itt találod: https://www.facebook.com/events/331634114266953/

Talákozzunk vasárnap egy csésze tea és egy kocka csoki mellett! :)

 

//

Kövess minket Facebookon és Instagramon is!

Facebook: https://www.facebook.com/breakslow2016/ 

Instagram: https://www.instagram.com/breakslow_budapest/ 

 

Használd a #breakslowbudapest hashtaget és taggelj be minket a képeden, mert legjobbakat megosztjuk a nagyérdeművel! Köszönjük!