Sajtos reggeli kalandok - Medve hónap a Bálna Bisztróban

2019. márc. 29. 12:16 - Kozma Viktória

A héten már az első napsütéses délelőttök is beköszöntek, így egyértelműen a Dunapart felé vettük az irányt. Így lett a napfényes reggelink helyszíne a Bálnában található modern és egyben barátságos hangulatú Bálna Bisztró és az idei szezonra megújult Bálna Terasz.

Az egyik tulajdonossal, Kovács Péterrel beszélgettünk az aktualitásokról és az újdonságokról. A Bálna Bisztró különlegessége a változatosságban rejlik: mindig megújul, az egyediségre törekvés pedig egyesül a hagyományos dolgokkal és a modern kulináris élményekkel. Ez az életérzés visszaköszön az enteriőrdizájnban is, mely letisztult és kellemes hangulatú, a dunai látképpel pedig festőivé válik. A tágas teraszon bárpult, hangulatos égősor és teljes budai panoráma teszi tökéletessé a képet.

 

 posts/2018/balna-ter...p/balna-terasz-2.jpg

posts/2018/balna-ter...p/balna-terasz-3.jpg

 

Az őszi/téli időszakban a Bálna Bisztró tematikusok hónapokkal vár, ahol igyekeznek leginkább magyar termékeket új köntösben megismertetni az nagyérdeművel, hogy kevésbé legyünk borongósak a szürke hónapokban.  A januári Túró Rudi hónapot ugyan a Nutella február követte, de ez egy olyan édes kivétel, ami erősíti a szabályt. A tavasz beköszöntével újra megnyitott a Bálna Terasz, így a szezon utolsó tematikus reggelijeit már a melengető napsugarak ölelésében is elfogyaszthatjuk.  Április 15-ig ugyanis gyerekkorunk kedvenc háromszögével, a Medve sajttal is találkozhatunk a bisztróban. Péterék tavaszváró különlegességei a Medve sajt közreműködésével valósulhattak meg és mondanunk sem kell, hogy egy igazán egyedi és a nap minden étkezésének megfelelő, igazán brummogós menüt sütöttek ki.

 

posts/2018/balna-ter...p/balna-terasz-4.jpg

 

Ráérős reggelire érkeztünk, hogy a brunch szenvedélynek hódoljunk: választottunk laktózmentes Medve sajtos bagelt friss salátával (1250 Ft),

 

posts/2018/balna-ter...p/balna-terasz-5.jpg

 

serrano sonkás, Medves sajtos Gusto bagelt  (1650 Ft),

 

posts/2018/balna-ter...p/balna-terasz-6.jpg

 

kedvencünk pedig a morning Medve wrap (1650 Ft)

 

posts/2018/balna-ter...p/balna-terasz-7.jpg

 

és a csokis-sajtkrémes bagel lett, amit friss gyümölcsökkel és sós mogyoróval tálalnak (1550Ft).

 

posts/2018/balna-ter...p/balna-terasz-8.jpg

 

Utóbbi édes reggelit falatozva egyáltalán nem sírtuk vissza a Nutella hónapot, a sós és édes íz tökéletes harmóniáját tapasztaltuk. Ezek után egy repeta szinte kötelező lett volna, de miután ezt egy az állandó étlapról választott omlós rántotta és töltött bundáskenyér is követett, így úgy éreztük, még várunk a repetával.

 

posts/2018/balna-ter...p/balna-terasz-9.jpg

 

Az ételek mellé egy áfonyás laktózmentes sajtkrémes smoothie-t választottunk, de a kézműves, olasz Perferro kávé sem hiányozhatott a délutánba nyúló, kényelmes reggelünkből.


A Medve menü úgy épül fel, hogy minden, a napszaknak megfelelő étkezéshez változatos ételeket kínál: ebédre megkóstolhatjuk a zöldborsó krémlevest rántott medve sajt falatokkal, ehetünk medve sajtos fekete bucis Big Maci sajtburgert és rántott medvesajtos Zummi Burgert is. Kérhetünk nachos tálat is Medve sajt mártogatóssal és csipegethetünk Medve Aranyfalatokat mártogatós válogatással, guacamole-val, salsa-val, tartárral és házi áfonya chutney-val.

 

 posts/2018/balna-ter...p/balna-terasz-1.jpg

posts/2018/balna-ter.../balna-terasz-10.jpg

 

A Bálna Terasz tehát készen áll a jó időre és hangulatos helyszín lehet baráti találkozókhoz, romantikus vacsorákhoz, pénteki levezetőnek, vagy éppen egy kutyusos összejövetelhez, ugyanis a helyiség kutyabarát is.

 

posts/2018/balna-ter.../balna-terasz-11.jpg

 

A Medve hónap hivatalos eseményét itt találod!

 

//

Kövess minket Facebookon és Instagramon is!

Facebook: https://www.facebook.com/breakslow2016/ 

Instagram: https://www.instagram.com/breakslow_budapest/ 

 

Használd a #breakslowbudapest hashtaget és taggelj be minket a képeden, mert legjobbakat megosztjuk a nagyérdeművel! Köszönjük!