Kávéünnep a Millenárison - itt a 10. KávéBár Bazár

2019. febr. 6. 18:23 - Neer Dorottya

Az immár 10. alkalommal megrendezett KávéBár Bazár minden eddiginél nagyobb helyszínen, a Millenáris Park B csarnokában várja a kávék, koktélok és kávékoktélok szerelmeseit most hétvégén. Országos bajnokságok nézői lehetünk, részt vehetünk izgalmas workshopokon, robotokkal találkozhatunk és természetesen egész nap korlátlanul kóstolgathatjuk a több, mint negyven kiállító kávéit, teáit és italkülönlegességeit is.

A jubileumát ünneplő rendezvény a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye, ahol a hazai manufaktúrák és jól ismert kereskedelmi márkák színe-java képviselteti magát február 9-10-én.
A két nap során három országos bajnokságot is figyelemmel kísérhetünk. Rendkívül izgalmasnak ígérkezik a két napon át tartó Magyar Cup Tasters Bajnokság, melynek nyertese képviselheti hazánkat a berlini világdöntőn. Szombaton már negyedik alkalommal mérhetik össze tudásukat a „civil” kávésok a professzionális verseny szabályai szerint zajló Amatőr Magyar Barista Bajnokság keretei között. Vasárnap, rögtön a Magyar Cup Tasting bajnokság döntője után igazi „hidegháború” lesz, hiszen a Cold Brew Cocktail verseny résztvevőiért izgulhatunk.

 

posts/2018/kavebar-bazar/kavebar-bazar-1.jpg

 

A versenyek mellett előadások, bemutatók, vezetett kóstolók is színesítik a programkínálatot. Szombaton a Kilimanjaro Specialty Coffee nyerskávé-kurzusával kezdődnek az előadások, amit home barista workshop, indonéz kávékóstoló, kávés kerekasztal beszélgetés és pezsgő mesterkurzus követ.

A vasárnapi versenyek mellett egy igazán különleges bemutatóval indul a délután, hiszen az Enjoy Budapest Café robotjai látogatnak el az eseményre, a kávézó üzemeltetőitől pedig megtudhatjuk milyen az élet a robotkollégákkal. Ezután a The Pink Project előadás keretein belül Lonkai Márton barista bajnok /Steamhouse Café/ mesél egy új kávé-variánsról. Ezután elsajátíthatjuk a professzionális „kávéérzékelési” alapokat a WARDA Coffee Roasters-től, amit a Berlinből érkező 19grams pörkölő wokshopja követ. Az előadások zárásaként egy kreatív teakoktélokkal kísért különleges teaelőadáson vehetünk részt.

 

posts/2018/kavebar-bazar/kavebar-bazar-2.jpg

 

A színpad és a CAFÉ&Bar Lounge előadásai mellett a standokon is számos izgalmas kísérőesemény várható különböző kóstolóprogramok keretében. A specialty kávék mellett az olasz espresso rajongói is megtalálhatják a számításaikat, de teából, sőt, teakoktélból sem lesz hiány.

Az italok mellett idén bővített gasztro-választékkal is készülnek a szervezők: sushi, tapasok, levesek és desszertkülönlegességek is megtalálhatók a standokon.

 

posts/2018/kavebar-bazar/kavebar-bazar-3.jpg

 

Az esemény programja:

 

SZOMBAT

 

Színpad

11:00-15:00 Amatőr Magyar Barista Bajnokság

15:00 – 19:00 Magyar Cup Tasting Bajnokság elődöntője

 

CAFÉ&Bar Lounge

13:00 – 14:00 Cup tasting – Ismerd fel! Mik a különbségek a kávéban, ha különböző napokon dolgozzák fel azonos termőterületről, feldolgozó-állomáson //Kilimanjaro Specialty Coffee zöldkávé forgalmazó

14:00 - 15:00 Home barista workshop //Lonkai Márton/Steamhouse Café

15:00 - 16:00 Indonézia – kávé és terroir // Addy Soemantry, Szongoth János/Semiramis  

16:00 - 17:00 Kávé+ panelbeszélgetés Várady Tiborral // Espresso Embassy

17:00 - 18:00 Pezsgő mesterkurzus // Varró-Túróczi Anett/VARROS

 

14:00 – 18:00 House Blauw live DJ set

 

VASÁRNAP

 

Színpad

12:00 - 14:00 Magyar Cup Tasting Bajnokság döntő

14:00 – 15:30 Hidegháború – Cold Brew Cocktail verseny

15:30 – 16:00 Bacardi Legacy hazai döntőseinek beszámolója a moszkvai világdöntőről

16:00 - 18:00 Bárbeszéd bárkonferencia  

 

CAFÉ&Bar Lounge

13:00 – 14:00 Hello Robot! Találkozás az Enjoy Budapest Café robot kollégáival

14:00 - 15:00 The Pink Project // Lonkai Márton barista bajnok/Steamhouse Café

15:00 - 16:00 Kávé - ízlelés, érzékelés, kóstolás, ahogy a profik// Nagy-Bertók Anita/WARDA Coffee Roasters

16:00 - 17:00 19grams Berlin – bemutatkozó és cupping // Bagdi Bence

17:00 - 18:00 Tea, terroir, teainspirációk – Előadás és teakoktél-bemutató// Mihályi Zoltán/Dilmah, Oláh Richárd – StAndrea Wine&Skybar

 

posts/2018/kavebar-bazar/kavebar-bazar-3.jpg

 

STANDPROGRAMOK

 

La Marzocco Roasters

Naponta két vendégpörkölő mutatkozik be a standon délelőtti és délutáni beosztásban.

 

BWT Aqua Bar

Water&Coffee ROK&Roll!

A standon egy ROK Espresso gépen különböző lágyságú vizekkel készíthetnek a szakemberek a saját kávéjukból (akár helyben őrölve) espresso italokat.  

Agárdi Bár

Kávékoktélok és koktélkülönlegességek az Agárdi párlatokból Dreghiciu Gábor bártendertől mindkét nap 14:00-15:00 és 17:00-18:00 óra között

 

JEGYEK – a belépőjegy tartalmazza a kávék, teák, forró csokik korlátlan kóstolását, valamint borok, pezsgők, sörök, párlatok kóstolását, egy palack 383 The kopjary water ásványvizet, a BWT Aqua bar szolgáltatásait és a programokon való részvételt!

 

Elővételes napijegy február 8-ig: 3000 Ft

Elővételes kétnapi jegy február 8-ig: 5500 Ft

Napijegy a helyszínen: 3500 Ft

 

Jegyértékesítő partnerek:

 

Steamhouse Cafe – 1011 Budapest, Batthyány tér 5.

ABC By Beans – 1054 Budapest, Hold u. 13.

Sock's Coffee – 1074 Budapest, Dohány u. 1.

Online jegyértékesítés: www.jegymester.hu

 

(A rendezvény 14 éves kor alatt ingyenes)

 

KIÁLLÍTÓK

 

KÁVÉ

19grams-Berlin, Awaken Company, Big Ben Tea, Kávé, Whisky, Black Sheep Coffee&Micro Roastery, By Beans Coffee, Caffé Perté, Caffé Vergnano, Casino Mocca, Coffee 42, Costadoro, Dalla Corte Hungary, DeLonghi, Eureka Coffee Machine, fekete, Goosebumps.Coffee-Modbar, illy, Impresso Micro Roastery, Kávékalmár, Kultúrpresszó, La Marzocco, Lavazza, Lucky Cap Micro Roastery, Progast, ROK espresso, Steamhouse Cafe, WARDA Coffee Roasters

 

BOR/PÁRLAT

Agárdi Pálinkafőzde, Bottle Life, Büttner Borbirtok, Istvándy Birtok, Liquid Gold-DLB, Schiszler Pálinkák, Vabrik Pince, Varros & Co., Vino Castillo, ZIP’S BEER

 

GASZTRO

Chococard, Csokizóna, Cserpes, Desszertműhely, Dessert Service, Dilmah Tea, Stelázsi, Wasabi Sushi, ZIP’S - Gastro

 

VÍZ, EGYÉB

BenDa Fashion, BWT Hungária, 383 The kopjary water, PlaccON, Simpra, TADAMM

 

posts/2018/kavebar-bazar/kavebar-bazar-4.jpg

 

További információ: www.kavebar.hu

A KávéBár Bazár hivatalos Facebook eseményét itt találod: https://www.facebook.com/events/1857403854351505/

 

Talákozzunk vasárnap egy jó kávékoktél mellett! :)

 

//

Kövess minket Facebookon és Instagramon is!

Facebook: https://www.facebook.com/breakslow2016/ 

Instagram: https://www.instagram.com/breakslow_budapest/ 

 

Használd a #breakslowbudapest hashtaget és taggelj be minket a képeden, mert legjobbakat megosztjuk a nagyérdeművel! Köszönjük!