Jövő szombaton újra kávéillat lengi be az Erzsébet teret - A Kávé Napja 2019

2019. szept. 21. 11:36 - Neer Dorottya

Idén is kávéillat lepi el az Erzsébet teret, hiszen a kávé világnapján Magyarországon immár nyolcadik alkalommal rendezik meg A Kávé Napját szeptember 28-án az Akvárium Klubban. Érdekes előadásokban és korlátlan kávékóstolásban idén sem lesz hiány, szerepet kap a környezettudatosság és egy kis zaccművészet is. Izgalmas versenynek lehetünk szemtanúi a Baráti Brew Coffee Bajnokság keretében és részt vehetünk többek között egy olyan kávékóstolón is, ahol megízlelhetjük milyen kávét kínálnak az itthoni Michelin- és top éttermekben.

Úgy vagyunk a kávéval, mint Gombóc Artúr a csokival, lehet akár espresso vagy filter, jöhet feketén vagy tejesen, olaszosan vagy újhullámos pörköléssel, mi mindenhogy szeretjük. Éppen ezért az utóbbi években már nálunk is hagyománnyá vált, hogy számos országhoz hasonlóan szeptember végén megünnepeljük sokunk kedvenc italát, a kávét.

posts/2019/kave-napja/kave-napja-1.jpg/fotó: Géresi Márton/

 A rendezvényen minden kezdő és tapasztalt kávéínyencet várnak egy világkörüli felfedezésre. 11 és 18 óra között újrahasznosított kávéspohárból korlátlanul kóstolhatunk kávékülönlegességeket, izgalmas előadásokon vehetünk részt és különféle kávékat és eszközöket is vásárolhatunk az otthoni kávékészítéshez.

posts/2019/kave-napja/kave-napja-2.jpg

A színpadon téma lesz a Kávétrendek itthon és külföldön, válaszokat keresnek arra, hogy  mi történik, ha beüt a Kávéházi kiégés és szurkolhatunk kedvenc versenyzőinknek a Baráti Brew Coffee Bajnokság során is.  A szombat délután egyik legizgalmasabb kóstolóprogramja pedig az lesz, amikor két hazai pörkölő megmutatja, milyen kávét ihatunk az itthoni Michelin- és top éttermekben.   

A kávé a művészeket is megihleti, így a kiállítótérben képzőművészeti alkotásokkal is találkozhatunk majd– a festéket ezúttal a kávé helyettesíti Czirok Róbert ZaccArt minikiállításán.

A 2000 forintos belépő a programokon való részvétel mellett a korlátlan kávékóstolást is biztosítja. A barista szakma színe-java és remek hangulat várja a látogatókat a főváros egyik legnépszerűbb szórakozóhelyén egész nap. 

posts/2019/kave-napja/kave-napja-3.jpg

Kiállítók: Agárdi Bár, Awaken, By Beans Coffee, But first coffee, BWT, Csokizóna, Dallmayr, Goosebumps.coffee, Grancafé-Hegy lelke, Impresso Coffee Roastery, Lucky Cap Micro Roastery, Mayer Szörp, Metropolis Coffee and Bagel, Molnar Barista Coffee, PlaccOn, Tadamm

Szakmai partner: ALPRO

 A Kávé Napjának hivatalos Facebook eseményét itt találod:
>>>https://www.facebook.com/events/367430410623641/

Talákozzunk szombaton egy jó fekete mellett! :)

//
Kövess minket Facebookon és Instagramon is!
Facebook: https://www.facebook.com/breakslow2016/
Instagram: https://www.instagram.com/breakslow_budapest/
Használd a #breakslowbudapest hashtaget és taggelj be minket a képeden!