HILDA, avagy a reggeli forradalmának új helyszíne

breakfastbreakslowbudapesthelyajánlóhildareggeli

Ma már a chia magos zabkását hívjuk a legtöbben reggelinek, hiába mondogatta gyerekkorunkban a nagymamánk, hogy ”reggelit csak gazdagon, nehogy kicsi maradj”. Mit is szólna ehhez, ha látná, hogy a gazdag reggelit lecseréltük egy tál zabra. Na persze, aztán rátaláltunk a Hildára, a Nádor utca és a Mérleg utca sarkán ...

posts/2017/hilda-helyajanlo/hilda-1.jpg

 

A kalandos hangulatú helyen találunk jócskán bőséges reggelit, így a nagymama is megnyugszik, és mi is gazdagabbak leszünk egy jó kis brunch-os emlékkel.  A hazai kistermelőkre nagy hangsúlyt fektető étterem koncepciója San Francisco-ból repült ide hozzánk, ahol elterjedt a „rotisserie café” jellegű étteremforma. Ez nem jelent mást, mint hogy a helyszínen, a reggelin túl, ízletes roston sülteket is lehet kapni. Így is történt, megérkezésünkkor a 100 éves Zsolnay csempéből készült pulton túl, már nagyban pirultak nyárson a hazai háztáji szabadtartású kacsák.

 

posts/2017/hilda-helyajanlo/hilda-2.jpg

posts/2017/hilda-helyajanlo/hilda-3.jpg

 

Na de ki is az a Hilda? Az étterem egy Hild Imre tervezésű, 200 éves épületben kapott helyet, ami a múlt században az egyik legrégibb, Tigris Szálló néven futó hotel volt. Itt született meg Hilda legendája, aki a tervező nevének csajos továbbgondolása, így okkal kacérkodik a vendégekkel egy mozaik képében a falon.

 

posts/2017/hilda-helyajanlo/hilda-4.jpg

 

Mivel mi reggelizni jöttünk, amit itt egyébként egész nap megtehetünk, így betámadtuk a reggeli étlapot. Jó magyarhoz híven, az omlettet kóstoltuk meg először.

 

posts/2017/hilda-helyajanlo/hilda-5.jpg

 

Amíg mi kikandikáltunk a koktélparadicsommal és olivabogyóval töltött, bazsalikomos pestóval meglocsolt omlettünk mögül, addig fültanúi lehettünk annak, hogy miért gondolta az étterem tulajdonosa azt, hogy Hildának helye van a budapesti „gasztroszcénában”. Úgy organikus gazdaságból származó tojásról beszélni üzletvezetőt még nem hallottunk, ahogy Szalai Ági szőtte mesébe nekünk a háztáji tyúkok krémes tojássárgáját, ami egyébként a Hilda ételeinek alapösszetevője.

 

posts/2017/hilda-helyajanlo/hilda-6.jpg

 

Itt minden finom ételnek az a titka, hogy friss alapanyagokból, egyszerűen készülnek el. Amit csak lehet, a tulajdonos magyar termelőktől szerez be. Az üveges üdítő, a tej, mind-mind hazai kistermelők itala. Sőt, még a kávé is magyar pörkölésű.  A frissen facsart gyümölcsleveket ugyanattól a cégtől rendelik be, mint amit a Preziben szürcsölnek a fejlesztők.  A narancslevet pedig egy új trend szerint készítik el, lassú facsarással, ami sokkal lassabban préseli a narancsot, így sokkal több rostot húz ki belőle, ami teltebb ízű narancslevet eredményez.

 

Hogy mi egyéb kerül az asztalra, ha ide tévedünk ébredés után? Tipikus amerikai COBB saláta, jó minőségű császárszalonnával, illetve tépett füstölt kacsahúsos szendvics káposztasalátával, egyenesen a Pékműhelyből hozott kenyéren tálalva.

 

posts/2017/hilda-helyajanlo/hilda-7.jpg

posts/2017/hilda-helyajanlo/hilda-8.jpg

 

A személyes kedvencünk, már ha mondhatunk ilyet, az a mennyei buggyantott tojásos-gombás croissant szendvics áfonyás kecskesajt krémmel.

 

posts/2017/hilda-helyajanlo/hilda-9.jpg

 

Ha valami laktatóbbat ennénk, akkor a csirke és kacsa májából készült, masszív májpástétomra érdemes lecsapni, aminek a tetején egy réteg frissítő uborkazselé lapul.

 

posts/2017/hilda-helyajanlo/hilda-10.jpg

 

Viszont, ha a nagy melegre való tekintettel valami könnyedebbre fáj a fogunk, akkor a granola a jó választás. Képzeljünk el egy bőséges tálat etyeki joghurttal, piros gyümölcsökkel meghintve, kókuszchipsszel díszítve. Már most összefolyik a nyál a szánkban, ha eszünkbe jut.

 

posts/2017/hilda-helyajanlo/hilda-11.jpg

 

Minket meggyőzött a professzionális hozzáállás, a kedves mosoly, és a plusz tipp, mi szerint a rántottába keverjünk görög joghurt, mert így az íze még krémesebb lesz. ;)

 

posts/2017/hilda-helyajanlo/hilda-12.jpg

 

https://breakslow.hu/reggeli/hilda-budapest

 

//

Kövess minket Facebookon és Instagramon is!

Facebook: https://www.facebook.com/breakslow2016/ 

Instagram: https://www.instagram.com/breakslow_budapest/ 

 

Használd a breakslowbudapest hashtaget, taggelj be minket a képeden vagy küldd el nekünk a breakslow@outlook.com címre a kedvenc reggelizős fotódat és a legjobbakat megosztjuk a nagyérdeművel! Köszönjük!