Fedezd fel Budapestet a Turizmus Világnapján!

breakslowbudapestkedvezményturizmus világnapja

Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) kezdeményezésére minden évben szeptember 27-én ünnepeljük a Turizmus Világnapját, hogy megemlékezzünk a turizmus társadalmi, kulturális és gazdasági értékéről. Idén az a megtiszteltetés érte hazánkat, hogy Budapest lett a World Turism Day házigazdája.

Ezen a rendhagyó turisztikai nyílt napon egy turista szemével térképezheted fel Budapest látványosságait, legújabb attrakcióit és kulturális értékét. A programokból pedig természetesen nem maradhat ki a vendéglátóhelyek felfedezése sem. Reggelizz, igyál egy kitűnő specialty kávét, dobj be egy hambit, desszertnek pedig szuper választás akár egy finom fagyi is. Mindezt most kedvezményesen megteheted, ha ránk és a Turizmus Világnapjára hivatkozol. :)

 

posts/2018/turizmus-...mus-vilagnapja-1.png

 

A résztvevő helyek:

 

1. Budapest Baristas

Tudj meg többet az újhullámos kávékulturáról, ismerd meg hazai pörkölők kávéit és figyeld meg a kávékészítés folyamatát. Az elkészült kávéitalokat pedig 10% kedvezménnyel fogyaszthatod el.

 

posts/2018/turizmus-...mus-vilagnapja-2.jpg

https://www.budapestinfo.hu/hu/budapest-baristas

 

2. Market BDPST

Te is street food imádó vagy? Válogass kedvedre, reggelire jöhet egy breakfast burrito, ebédre dobj be egy isteni hamburgert vagy tartsatok mexikói estet a haverokkal. A számlátok végösszegéből 10% kedvezményt kaptok, ha bemondjátok a „jelszót”.

 

posts/2018/turizmus-...mus-vilagnapja-3.jpg

https://www.budapestinfo.hu/hu/hamburgerezz-kedvezmenyesen-a-market-bdpst-ben

 

3. Anyám szerint

Kár lenne kihagyni a Wesselényi utcában található bájos kis helyet, ahol egész napos reggelivel és 75 féle teával várnak. Igazi őszi program, ráadásul a számla végösszegéből most 10% kedvezményt biztosítanak a Turizmus Világnapja alkalmából. Érdemes asztalt foglalni!

 

posts/2018/turizmus-...mus-vilagnapja-4.jpg

https://www.budapestinfo.hu/hu/anyam-szerint

 

4. Kolette Bistro

Igazi különlegesség a Kolette Bistro orosz-francia fúziós választéka, amely a 19. századi orosz nemesség konyháját idézi. Kóstoltad már például az orosz pirozskit vagy a tradicionális Quiche Lorraine-t? Legyen szó egész napos reggeliről vagy elegáns vacsoráról, a teljes fogyasztásra 10% kedvezményt biztosítanak ezen a napon.

 

posts/2018/turizmus-...mus-vilagnapja-5.jpg

https://www.budapestinfo.hu/hu/10-kedvezmeny-a-kolette-bistroban

 

5. Kávé Pacza

A Budai Várnegyed ősszel is egészen varázslatos. Vonzó program lehet egy kényelmes sétát tenni a színpompás falevelekkel tarkított utcákban. A séta után megpihenhetünk a vár tövében található Kávé Paczában, ahol egész napos reggelivel, igazi olasz kávéval és 20% kedvezménnyel várnak mindenkit ezen a napon.

 

posts/2018/turizmus-...mus-vilagnapja-6.jpg

https://www.budapestinfo.hu/hu/kedvezmenyes-reggeli-es-kave-egesz-nap-a-var-toveben-a-turizmus-vilagnapjan

 

6. Naphegy Étterem és Terasz

A Turizmus Világnapja napfényes őszi napnak ígérkezik, amit kár lenne nem kihasználni. Válassz 3 fogást a Naphegy Étterem és Terasz kínálatából és fogyaszd el a csodás panorámában gyönyörködve a teraszon. A nyárias frissítőre egy ízesített limonádé formájában az étterem vendége vagy.

 

posts/2018/turizmus-...mus-vilagnapja-7.jpg

https://www.budapestinfo.hu/hu/ajandek-izesitett-limonade-a-naphegy-etteremben

 

7. Cup & Scoop

A nyárnak ugyan már vége, de örök érvényű igazság, hogy gombócban a boldogság. :) Nincs ez másként a Cup & Scoop-ban sem, ahol e jeles nap alkalmából 2 gombóc vásárlása esetén választhatsz egy 3.-at ajándékba.

 

posts/2018/turizmus-...mus-vilagnapja-8.jpg

https://www.budapestinfo.hu/hu/ajandek-fagyi-a-cup-and-scoopban-23

 

A gasztronómiai kalandozás mellett számos érdekes programmal készült még a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK). Épületlátogatások, múzeumi tárlatvezetések, vezetett séták és különféle szórakoztató programok várnak rád.

 

Csemegézz a lehetőségek közül a Turizmus Világnapjának oldalán és  vedd nyakadba a várost!

 

//

Kövess minket Facebookon és Instagramon is!

Facebook: https://www.facebook.com/breakslow2016/ 

Instagram: https://www.instagram.com/breakslow_budapest/ 

 

Használd a #breakslowbudapest hashtaget és taggelj be minket a képeden, mert legjobbakat megosztjuk a nagyérdeművel! Köszönjük!