Egy vegán reggeli, amit minden húsimádónak ki kellene próbálnia – kóstold meg Steiner Kristóf burgerét a Burger Marketben

2019. szept. 3. 8:20 - Neer Dorottya

Valljuk be, alapból a burger szóról egy laktató, húsimádó szendvics jut eszünkbe, amit véletlenül sem reggelire fogyasztunk. Erre a sztereotípiára tökéletesen rácáfol a Burger Market All Day Breakfast Burgere, ami kifejezetten reggelire, Steiner Kristóf receptje alapján készül, így 100%-ban vegán is. Megkóstoltuk, imádtuk!

A vegán reggelik itthon talán még mindig egy kicsit gyerekcipőben járnak, nem vegánként pedig szinte sosem jut eszünkbe, hogy kísérletezésre adjuk a fejünket a jól bevált fogások helyett. A Burger Market (korábban Market BDPST) legújabb dobása viszont egy olyan breakfast burger, ami 100%-ig vegán. A receptet Steiner Kristóf álmodta meg, ami garancia arra, hogy valami igazán finom sült ki belőle.

posts/2019/burger-market/burger_market_1.jpg/Fotó forrása: Kristóf Konyhája/

Mivel - hozzánk hasonlóan – a reggeli Kristóf szerint sem csupán egy étkezés, hanem egy életérzés, ezért az All Day Breakfast Burger-nek egész nap hódolhatsz.

De lássuk, hogy korábbi posztjában hogyan írja le ezt a karakteres szendvicset a megálmodója: „ a szakácskönyveim legigézőbb receptjeiből ötvözve álmodtam meg … melyet mennyei, selymes humusszal (azaz citromos szezámpasztával és fűszeres csicseriborsókrémmel), laktató shaksuka-val (azaz a Közel-kelet legendás „lecsójával”), kurkumás vegán omlett „pancake”-kel, ropogós bébispenóttal pakoltam meg és friss pitában tálaljuk, guacamole-val.”
Fogadjunk, hogy összefutott a nyál a szádban! :)

posts/2019/burger-market/burger_market_2.jpg

„Kóstold meg egy csésze növényi tejjel készült kávé és egy pohár üde narancslé mellé” – ajánlja Kristóf és mi is így is tettünk.

posts/2019/burger-market/burger_market_3.jpg

Nem kell aggódnod akkor sem, ha te szívesen megkóstolnád ezt a fantasztikus burgert, de a brunch partnered nem nyitott rá, hiszen a Burger Market szuper, nem-vegán reggelikkel is vár. Szeretjük a lazacos bagel-t,

posts/2019/burger-market/burger_market_4.jpg

a breakfast szendvicset (sajtos-sonkás toast tükörtöjással),

posts/2019/burger-market/burger_market_5.jpg

de a legnagyobb kedvencünk a breakfast burrito, ami olyan hatalmas adag, hogy egész nap nem leszel éhes utána. „Hangover” reggelinek kitűnő, ami a bulinegyedben igen jól tud jönni. ;)

posts/2019/burger-market/burger_market_6.jpg

Kövesd a mennyei specialty kávé illatát, mert praktikusan a reggelidet is ott leled majd meg!

posts/2019/burger-market/burger_market_7.jpg

posts/2019/burger-market/burger_market_8.jpg

posts/2019/burger-market/burger_market_9.jpg

//

Kövess minket Facebookon és Instagramon is!
Facebook: https://www.facebook.com/breakslow2016/
Instagram: https://www.instagram.com/breakslow_budapest/
Használd a #breakslowbudapest hashtaget és taggelj be minket a képeden!