Buszmegállóból ékszerdoboz - Pasarét Bisztró

breakfastbreakslowéletünk Bellávalkarma & cokutyabarátreggeliteszt

Karmával Pasarétre tartva nem volt egyszerű a reggelünk. Kint a hóesésben túl hideg volt, útközben a járműben túl meleg és amúgy is, amikor utoljára itt jártam még Matteo volt és majdaBuday úgy gondolta, megmutatja. Odefelé tartva egy barátom még útravalóként ennyit mondott: elég sznob hely, de jó a kávéjuk. Így nem a legjobb szájízzel érkeztünk, de szerető karokba ütköztünk.

posts/2018/karma-and...asaret-bisztro-1.jpg

Fotó: Révai Richárd

 

Szerencsére a hely és a személyzet is a lehető legtávolabb került az uzsonnás doboz okozta sokktól, ez már az érkezésünk pillanatában kiderül, megadva ezzel egy olyan pozitív töltést, ami a reggelink végéig lazán kitart.

 

A Pasarét Bisztró mintegy légies üveg kockaként csücsül Pasarét tetején, amolyan elegáns csomóponti találkahelyként, amely egyúttal valódi kutyaparadicsom is. Vannak persze a kutyabarát helyek, ahol az eb szívesen látott vendég és vannak a kutyaparadicsomok, ahol minden ott dolgozó rajongásig fokozott szeretettel fogadja a négylábú szőrös vendégeket.

 

posts/2018/karma-and...asaret-bisztro-2.jpg

Fotó: Révai Richárd

 

Ez itt ilyen. Kondora Yvett - aki a „minden munkatárs egyenlő”-alapon csak szimplán munkatárs – maga is kutyás. És szándékosan nem a kutyatartó szót használtuk, hiszen Yvett négy retrievere kutyás körökben híres falkaként ismert. A kutyaimádat itt még korántsem ér véget, ami nem meglepő, tekintve, hogy az asztalhoz ülve az első ami a kezünk ügyébe kerül a Virtuális Kutya Étlap, amelyről rendelve egy-egy kutyamenü kifizetésével sok-sok szerencsétlen sorsú házi kedvencet segíthetünk új gazdához. A virtuális kutyaétlap valóságos segítséget jelent azoknak az árva, sérült vagy idősebb kutyáknak, akik a Vigyél Haza Alapítvány gondozásában várják, hogy örökbe fogadja őket egy-egy elkötelezett állatbarát.

 

posts/2018/karma-and...asaret-bisztro-3.jpg

posts/2018/karma-and...asaret-bisztro-5.jpg

 

Bella, bella prima colazione!

Darabos és kissé szabad fordításban: reggelink Bellával. Ez van ha az ember kutyája egyszer csak szinte többet jár étterembe, mint kutyafuttatóba. Összefut másokkal, akik szép nevet viselve szépet tesznek játékra hívva Karmát és dicsfénybe téve őt, hiszen ma már az interneten születnek a sztárok, és mázlista vagy ha idővel kutyajó influencerré válhatsz.

 

posts/2018/karma-and...asaret-bisztro-4.jpg

Fotó: Révai Richárd

 

Két fotós, két kutya és két ember akik a virtuális világból valóságot teremtenének maguk körül egy reggeli erejéig, de hát ugye kölyökBella és Karma zsizseg, forog, nyammog, tekeri magát és kicsit harapja-kicsit puszilja egymást, de folyamatosan áramoltatja maguk között az energiát.

 

posts/2018/karma-and...asaret-bisztro-6.jpg

Fotó: Révai Richárd

 

Így aztán amikor végre megérkezik a minden kunsztot mellőző latténk, majd a nagymama konyháját idéző bundáskenyér és az itt francia toastnak nevezett, elegánsabban crouque madame-ként hívott isteni villásreggelink, addigra kissé elcsendesül bennünk a lendület az olaszos temperamentumu kutyás indítóképtől, és csak eszünk.

 

posts/2018/karma-and...asaret-bisztro-7.jpg

posts/2018/karma-and...asaret-bisztro-8.jpg

Fotók: Révai Richárd

 

Késsel-villával, megadva a módját, könnyedén és mégis kissé elegánsan, barátságos érzéssel a szívünkben és valamiféle könnyed budaisággal a lelkünkben, hisz ha csak egy reggeli erejéig, de mi voltunk Pasarét kis ékszerdobozának különleges brilljei.

 

posts/2018/karma-and...asaret-bisztro-9.jpg

Fotó: Révai Richárd

posts/2018/karma-and...saret-bisztro-10.jpg

posts/2018/karma-and...saret-bisztro-11.jpg

 

 

Szöveg: Karma & Co. - Europe with dogs (Horváth Norbert)

 

//

Kövess minket Facebookon és Instagramon is!

Facebook: https://www.facebook.com/breakslow2016/ 

Instagram: https://www.instagram.com/breakslow_budapest/ 

 

Használd a breakslowbudapest hashtaget, taggelj be minket a képeden vagy küldd el nekünk a neerdorottya@breakslow.hu címre a kedvenc reggelizős fotódat és a legjobbakat megosztjuk a nagyérdeművel! Köszönjük!