Breakslow Local Stories - Ismerd meg a vendéglátód: KicsiZso

2019. febr. 6. 8:19 - Neer Dorottya

Számos oka van annak, hogy miért szeretünk a nagy láncok helyett inkább kisebb, helyiek által megálmodott reggelizőhelyeket és kávézókat felfedezni.  Az egyik legjobb példa erre a KicsiZso, amit ha egyszer kipróbálsz, akkor garantáltan nem vágysz vissza az ’egyenkávézókba’. Vidámság, laza hangulat, specialty kávé és zseniális reggelik. Pont ilyen sehol máshol nincs.

Horváth Zsolt, a KicsiZso tulajdonosa egy igazi energiabomba. Mindig mosolyog, mindenkihez van egy kedves szava és vidámsága átragad a vendégekre is. Olyan természetes számára a vendéglátás és egy-egy ételköltemény megalkotása, mintha egész életében erre készült volna. Pedig az általános iskolában még Diósgyőrben focizó fiúból nagyapja mozdonyvezető nyomdokaiba lépve vasút üzemvitel ellátó technikus lett.  További tanulmányai közben viszont rájött, hogy talán mégsem ez az  útja és egy éles váltással úgy döntött, hogy szakács lesz.

 

posts/2018/kicsizso-2019/kicsizso-1.jpg

 

Annyira élvezte az új iskolát, hogy tanulmányi ösztöndíjjal Svédországban gyerekekre főzhetett és ekkor már tudta, hogy megtalálta a hivatását. Még be sem fejezte a képzést, amikor Balatonra hívták dolgozni, így 24 évesen már az első konyháját vitte teljesen egyedül.

 

Később Erdőbényén konyhafőnöki tapasztalatokat szerzett, végül úgy döntött feláldozza a szeretett borsodi létet, hogy felfedezze a budapesti gasztronómiát.  Már a fővárosban volt konyhafőnök egy étteremben, amikor magával ragadta őt a reggelik világa. Egyik nap a városban sétálva teljesen beleszeretett a Pozsonyi út hangulatába és a Briósba ,ahol éppen szakácsot kerestek.  2010-ben, fél év közös munka után bekerültek a Dining Guide Top 10 reggelizős helyei közé, ami nagy megtiszteltetés volt.

 

posts/2018/kicsizso-2019/kicsizso-2.jpg

 

2011-ben későbbi társával eldöntötték, hogy saját helyet nyitnak.  A Bambi Eszpresszóba menet pillantották meg azt a tetoválós kávézót a Frankel Leó utcában, aminek a helyén már azon a nyáron meg is nyílt a SzendZso.  Akkoriban egyedülálló módon a két tulajdonos állt a pultban és ez a személyesség nagyon népszerűvé tette őket. 4 év után végül szétváltak útjaik, így 2015-ben egy expressz 6 napos felújítást követően megnyílt a KicsiZso.

 

 

Zsolti saját reggelizőjének menüje nem annyira trendi, inkább a nagyon jó ízeket tartja szem előtt és a klasszikusok mellett a különlegesebb dolgokkal is szeretné megismertetni a reggelizni vágyókat. Az extra reggeliket már korábban bemutattuk, amikből személyes kedvencünk a rántottás szendvics. Ez a reggeli hetente változik és Zsolti ebben éli ki igazán a kreativitását, pedig ő maga nem is szereti a tojást. Külföldi utazásai során igyekszik mindig különlegességekkel hazatérni, amik miatt akár a saját holmiját is hajlandó ott hagyni csak azért, hogy beférjenek a finomságok a bőröndbe. Spanyolországból például Maldon sót, Lyonból kolbászt és diós szalámit hozott, amiket fel is használt az éppen aktuális rántottás szendvicsekhez.

 

posts/2018/kicsizso-2019/kicsizso-3.jpg

 

Ez a fogás tehát hétről hétre tartogat nekünk valami izgalmasat, mi legutóbbi ott jártunkkor mégis új kedvencet avattunk.

 

Rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy Zsolti rólunk nevezte el legújabb szendvics kreációját, a Breakslow szendvicset.

 

Pirított kovászolt kenyéren füstölt lazacos, snidlinges krémsajt, buggyantott tojás, avokádó, kapribogyó, frisee saláta és savanyított lilahagyma mámorító ízharmóniája. Mi rögtön beleszerettünk.

 

posts/2018/kicsizso-2019/kicsizso-4.jpg

 

Az ízletes reggelik méltó kiegészítőjeként a KicsiZso saját blendjéből készült specialty kávét kortyolgathatunk, amit a Bagira pörkölő biztosít.

A pazar hangulatról minimum heti 3 napon továbbra is maga Kicsi Zso gondoskodik, amiből két nap a pultban találkozhatunk vele.

 

posts/2018/kicsizso-2019/kicsizso-5.jpg

 

//

Kövess minket Facebookon és Instagramon is!

Facebook: https://www.facebook.com/breakslow2016/ 

Instagram: https://www.instagram.com/breakslow_budapest/ 

 

Használd a #breakslowbudapest hashtaget és taggelj be minket a képeden, mert legjobbakat megosztjuk a nagyérdeművel! Köszönjük!