Börze Étterem és Kávéház - Századfordulós reggeli élmény Budapest szívében

börze étterem és kávéházbreakfastbreakslowbudapesthelyajánló

Volt már olyan érzésetek, mikor beléptetek egy adott helyre, mintha teljesen más világba csöppentetek volna? És a biztonság kedvéért vetettetek egy gyors pillantást magatok mögé, hogy ott van-e még a hely, ahonnan érkeztetek? Én pontosan így éreztem magam, mikor a Börze étterembe besétáltam.

posts/2017/borze-kav...lyajanlo/borze-1.jpg

 

Nem sűrűn szoktam a Szabadság tér felé venni az irányt, szinte csak az évenkénti „Járjuk körbe a város nevezetességeit” túráim során sodródom a környékre. Legutóbb, mikor erre jártam, a most teljes dicsfényben úszó Börze étterem még csak egy letakart ablakokkal körbevett üres helyiség volt, hamarosan pedig az időutazás szerelmeseinek új törzshelye lesz.

 

posts/2017/borze-kav...lyajanlo/borze-2.jpg

 

Ki más állhatna egy ilyen étterem megvalósítása mögött, mint Vidák László, a magyar Retro Királyának kikiáltott üzletember, és egyben a méltán neves Menza Étterem tulajdonosa. A századfordulót idéző környezetet szemlélve azonnal megértettem a becenév eredetét. Az étterembe érkezve grandiózus tér, erős, meleg fények, elegáns gránit felületek, delikátesz sarok és friss péksütemények csábító illata fogadott.

 

posts/2017/borze-kav...lyajanlo/borze-3.jpg

posts/2017/borze-kav...lyajanlo/borze-4.jpg

 

A múltat természetesen a reggeli ételkínálat is elhivatottan tükrözi. Számomra, ami igazán imponált, az a friss, hazai és külföldi termelőktől származó alapanyagok felhasználása volt, amiket nem mellesleg akár otthonra is megvásárolhatunk a delikátesz részlegből.

 

posts/2017/borze-kav...yajanlo/borze-5a.jpg

posts/2017/borze-kav...yajanlo/borze-5b.jpg

posts/2017/borze-kav...lyajanlo/borze-6.jpg

posts/2017/borze-kav...lyajanlo/borze-7.jpg

 

A kenyérkosarakban illatozó, adalékanyagmentes, természetes módon kovászolt kenyerek a Pipacs Pékségből érkeznek minden nap frissen. A Czimer Hús manufaktúra gondoskodik a sváb hagyományokat követő húskészítményekről, mint a párját ritkító debreceni, ami tökéletesen roppanós, ízletesen fűszerezett és egy igazi kiadós reggelinek számít, melyet pikáns, már-már csípős mustárral tálalva kapunk meg.

 

posts/2017/borze-kav...lyajanlo/borze-8.jpg

 

A bundáskenyérbe rejtett sonka és sajt valódi ízbomba, amit a mellé szervírozott fokhagymás-tejföl mártás egészít ki igazán. (Ha üzleti megbeszélés céljából ülnétek be egy reggelire, ez utóbbi fogyasztását nem biztos, hogy ajánlanám :) )

 

posts/2017/borze-kav...lyajanlo/borze-9.jpg

 

Azok számára pedig, akik imádják a kiadós reggeliket, tudom ajánlani a Fölséges reggelit, ami egy igazán kiadós terülj-terülj asztalka, telis-tele ízletes húskészítményekkel, sajttal, friss zöldségekkel, egy választható krémmel, és egy pohárka habzóval.

 

posts/2017/borze-kav...yajanlo/borze-10.jpg

 

Természetesen a korhűség nem egyenlő azzal, hogy a hely vezetői ne lennének tisztában a mai étkezési szokásokkal. A reggeli szerves része a rohanó mindennapoknak, legyen bármilyen ételintoleranciánk, vagy kövessünk akármilyen életmódot. Ennek tudatában az igazi magyaros, fűszeres, kiadós ételek mellett ott sorakoznak a tudatos táplálkozás hírnökei is.

A granola hazánkban is egyre népszerűbb reggelinek számít, ami nem véletlen, hiszen minden tápanyag és nyomelem megtalálható benne, amire a szervezetünknek szüksége lehet. Ezek a mesés finomságok a Viblance műhelyéből kerülnek ki, amiket a Boppe családi gazdaság krémesen lágy, sűrű joghurtjai tesznek igazán fenségessé.

 

posts/2017/borze-kav...yajanlo/borze-11.jpg

 

A vegán étrend elkötelezett hívei sem távoznak korgó gyomorral! Az isteni smoothie-k mellett – személyes kedvencem a céklás, körtés, almás, gyömbéres –, rendelhetünk padlizsán krémet, gombakrémes melegszendvicset, avokádós toast kenyeret, gyümölcssalátát és zabkását is növényi tejjel készítve.

 

posts/2017/borze-kav...yajanlo/borze-12.jpg

 

Ha pedig ti is legalább annyira a kávé szerelmesei vagytok, mint én, akkor a reggeli megkoronázáshoz rendeljetek egy csészével, ugyanis egyenesen Firenzéből érkezik az egyedi pörkölésű különlegesség, melyet kifejezetten a Börze Étterem és Kávéház számára készítenek egy családi manufaktúrában.

 

posts/2017/borze-kav...yajanlo/borze-13.jpg

 

Számomra feledhetetlen élmény volt ebben az impozáns környezetben elfogyasztani a reggelimet, és bár nem kifejezetten a meghitt, családi összejövetelek tökéletes színtere lenne ez a hely, a baráti- és üzleti megbeszéléseimet örömmel szervezném ide. Egy biztos, a múlt, illetve a nagyvárosi elegancia szerelmeseinek kötelező jelleggel ajánlom a Börze Étterem és Kávéház felfedezését.

 

posts/2017/borze-kav...yajanlo/borze-14.jpg

 

https://breakslow.hu/reggeli/borze-etterem-es-kavehaz-budapest

 

//

Kövess minket Facebookon és Instagramon is!

Facebook: https://www.facebook.com/breakslow2016/

Instagram: https://www.instagram.com/breakslow_budapest/

 

Használd a #breakslowbudapest hashtaget, taggelj be minket a képeden vagy küldd el nekünk üzenetben a kedvenc reggelizős fotódat és a legjobbakat megosztjuk a nagyérdeművel! Köszönjük!