Belépés nem csak specialty kávé rajongóknak – 3 éves a Kávétársaság, ahol minden a kávé körül forog

2019. júl. 31. 10:13 - Neer Dorottya

A Nádor utca turistákkal teli forgatagában van egy hely, ahol a kávékultúra van a középpontban, akár a klasszikus, olaszos vonalnak, akár az újhullámnak hódolunk. Legyen szó kávéházi élményről vagy az otthon töltött, lusta reggelekhez szükséges kávé beszerzéséről, itt biztosan jó helyen járunk. Kávézó, szaküzlet, oktatási tér: ez a Kávétársaság.

Júniusban ünnepelte harmadik belvárosi születésnapját a Kávétársaság, akik az aprócska budai kávézót maguk mögött hagyva egy minimalista, mégis izgalmas helyet álmodtak meg maguknak a Nádor utcában. A letisztult enteriőrt tökéletesen ellensúlyozza a helyiség szaküzlet része, ami már rögtön belépés után elragadja a figyelmünk és annyira csábító a sok színes, izgalmas holmi, hogy biztosan akkor is felfedező útra indulunk, ha eredetileg csak egy kávéra ugrottunk be.

posts/2019/kavetarsasag/kavetarsasag-1.jpg

posts/2019/kavetarsasag/kavetarsasag-2.jpg

Az üzletben 5 neves pörkölő állandó és éppen szezonálisan elérhető termékei találhatóak meg, amik mellé havonta érkezik egy vendég pörkölő is. A kávézóban minden nap 6-8 féle kávét kóstolhatunk a sötét pörkölésű, sűrű espresso-tól kezdve az egészes világos, gyümölcsös kávékig, amiket akár otthonra is megvásárolhatunk.

posts/2019/kavetarsasag/kavetarsasag-3.jpg

A hetente változó kávékínálat mellett a kávézóban szezonális különlegességekkel is kedveskednek az ínyenceknek és kalandoroknak. A nyári hűsítő italaik egyik slágere az Arancia Rossa, ami filterkávé frissen facsart narancslével és az elmaradhatatlan, hűsítő jéggel. Érdekessége, hogy a megszokottal ellentétben a világos, gyümölcsös ízvilág helyett az ital alapját képező filterkávé a Johan & Nyström  által sötétebbre pörkölt szumátrai kávészemekből készül, így remekül harmonizál a már eleve gyümölcsös naranccsal.

posts/2019/kavetarsasag/kavetarsasag-4.jpg

A skandináv vonalat erősítő Johan & Nyström kínálatában azonban nem csak fantasztikus kávékra lelhetünk, de 80 féle különleges teából is válogathatunk akár helyben fogyasztva, akár otthoni használatra.

posts/2019/kavetarsasag/kavetarsasag-5.jpg

posts/2019/kavetarsasag/kavetarsasag-6.jpg

Természetesen, szaküzlet lévén nem csak kávékat és teákat, de az elkészítésükhöz és elfogyasztásukhoz szükséges összes kiegészítőt is beszerezhetjük itt, mindezt szakértő segítség mellett. Legyen szó kávéfőzőről, alternatív eeszközökről vagy akár barista zoknikról, széles a választék.

posts/2019/kavetarsasag/kavetarsasag-7.jpg

posts/2019/kavetarsasag/kavetarsasag-8.jpg

posts/2019/kavetarsasag/kavetarsasag-9.jpg

A trendi és környezetbarát Ecoffee Cup-okban pedig akár magunkkal is vihetjük a frissen főzött kávénkat. A vidám, organius bambuszrostból készült poharak vásárlásakor a Kávétársaság 200 Ft-tal támogatja a Bátor Tábor Alapítvány munkáját, ráadásul a műanyagmentes július apropóján ma éjfélig 20%-kal olcsóbban is vásárolhatjuk meg őket az üzletben és a webshopban egyaránt.

posts/2019/kavetarsasag/kavetarsasag-10.jpg

A kávézó környezetvédelmi törekvései nem állnak meg itt, hiszen a szívószálakat is lecserélték egy lebomló változatra, valamint –ahogy már korábbi cikkünkben is említettük – csatlakoztak a BWT (V)ízlelőhely kampányához, így a városban járva bármikor betérhetünk hozzájuk, hogy feltöltsék a kulacsunk friss, szűrt vízzel.

posts/2019/kavetarsasag/kavetarsasag-11.jpg

A Kávétársaságnak a kávézó vendégein túl az otthoni fogyasztók élményei is legalább annyira fontosak, így igyekeznek mindenkinek a kávégépéhez és az ízléséhez igazítva a legjobb választást kínálni. Azok számára pedig, akik jobban szeretnének elmerülni a kávék és teák izgalmas világában, hogy otthon is finomabb italokat készíthessenek, a kávézóban rendszeresen workshopokat rendeznek. A családias (8-10 fős), interaktív kurzusok során elsajátíthatjuk az otthoni kávékészítás alapjait (Otthoni barista képző kurzus 1. ) és megismerkedhetünk a teafajtákkal, valamint azok elkészítésével is (Tea & Harmónia kurzus).

 

//

Kövess minket Facebookon és Instagramon is!
Facebook: https://www.facebook.com/breakslow2016/
Instagram: https://www.instagram.com/breakslow_budapest/
Használd a #breakslowbudapest hashtaget és taggelj be minket a képeden!