11 fát ültettek a lelkes kávérajongók két hónap alatt – Budapest Coffee Tour helyzetjelentés

2019. jún. 30. 16:41 - Neer Dorottya

A klímaváltozás kérdése mindennapi életünk részévé vált, ez a probléma jelenti korunk egyik legnagyobb kihívását. A legtöbben tehetetlennek érzik magukat, pedig kis lépésekkel is sokat tehetünk a jövőnkért és környezetünkért. A Budapest Coffee Tour játékos kihívás résztvevői már indulása után rövid idővel bebizonyították, hogy egy kis odafigyeléssel és összefogással akár egy vidám gasztrokaland keretében is hozzájárulhatunk a változáshoz.

A Coffee Tour egy olyan kezdeményezés, amelyet hajdanán a világbajnok barista, Gwylim Davies álmodott majd valósított meg Londonban azzal a céllal, hogy összehozza az embereket és megismertesse velük a specialty kávék adta kávézás élményét, egy kis játékkal megspékelve. Az ötlet már több nagyvárost is meghódított. Budapest mellett Glasgow, Helsinki, Koppenhága, Berlin, Washington D.C., valamint Szingapúr is ékes példája a vendégcsere, azaz a disloyalty rendszernek.

posts/2019/budapest_...pest_coffee_tour.jpg

Az áprilisban indult Budapest Coffee Tour kezdeményezés során 9 budapesti kávézó fogott össze, hogy népszerűsítse az etikus gazdálkodásból származó specialty kávékultúrát, hangsúlyba helyezve a helyek egyediségét, hiszen mindegyik kávézó egy új élmény.

posts/2019/budapest_...s/kavetura_bloom.jpg

Az idei kávétúra azonban minden eddiginél különlegesebb, hiszen a hasonló programoknál megszokott papíralapú pecsétkártya helyett a pontgyűjtés környezet- és felhasználóbarát módon, virtuálisan zajlikBreakslow app segítségével.

posts/2019/budapest_...ra_breakslow_app.jpg

Tudtad, hogy egyetlen öreg tölgyfa naponta 700 liter oxigént termel, ami 50 felnőtt ember napi levegőszükségletének felel meg?
(forrás: http://klimavaltozas.oee.hu/ )


Az Oxford Egyetem tanulmánya szerint a fák jelentik a legjobb és legköltséghatékonyabb technológiát a globális felmelegedés visszafordítására, hiszen nem csak elszívják a légkörből a szén-dioxidot, de az erdők kiegyensúlyozzák a Föld vízciklusát is, ezzel hozzájárulva az éghajlat hűtéséhez.

Éppen ezért a papírkártyák digitalizálása mellett minden egyes begyűjtött túrapont után 5 Ft-ot ajánlunk fel a WeForest szervezetnek, melyet fák ültetésére fordítanak.  Az októberig tartó program első két hónapjában a lelkes kávé kalandorok közel 700 elfogyasztott kávé után kérték mobiljukkal a túrapontot, így már 11 facsemete biztosan elültetésre kerül a Breakslow közösségnek köszönhetően.

posts/2019/budapest_...elentes/weforest.jpg

Köszönjük, hogy velünk túráztok és ne feledjétek, a túrát akár többször is teljesíthetitek!

 

//

 

Kövess minket Facebookon és Instagramon is!
Facebook: https://www.facebook.com/breakslow2016/
Instagram: https://www.instagram.com/breakslow_budapest/

 

Használd a #breakslowbudapest és #budapestcoffeetour hashtageket és taggelj be minket a képeden!